На фронті жодної тактичної загрози «вагнерівці» уже не несуть - ЗСУ

На фронті жодної тактичної загрози «вагнерівці» уже не несуть - ЗСУ

Укрінформ
Україна фіксує поодинокі випадки повернення залишків ПВК “Вагнер” на українську територію, жодної тактичної загрози вони не несуть.

Про це сказав начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону “Єдині новини”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Це - залишки тих недобитків, які залишилися ще після того, як “Вагнер” був розбитий наприкінці цієї весни — на початку літа. Звичайно, що більша частина тих воєнних злочинців, убивць після розформування їхніх таборів у Білорусі хтось відправився в Африку, хтось відправився додому, а хтось приїхав вмерти в українській землі. Але це досить поодинокі випадки, ми фіксуємо декілька буквально таких, що вони приходять на якісь керівні, інструкторські посади, але жодної тактичної загрози вони вже більше не несуть і не будуть нести”, - зазначив він.

Речник Східного угруповання підкреслив, що ПВК “Вагнер” знищено, вони не зможуть уже відновити таку свою діяльність, яка була раніше.

Читайте також: Путін просуває інтереси РФ на Глобальному Півдні за допомогою «вагнерівців» - британська розвідка

Як повідомлялося, на думку аналітиків американського Інституту вивчення війни, розгортання колишніх бойовиків ПВК "Вагнера" на будь-яких ділянках лінії фронту не матиме жодних значних стратегічних чи навіть локальних наслідків на полі бою в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-