Умєров назвав пріоритети для МОУ - забезпечення армії, виробництво зброї та оборонні технології

Умєров назвав пріоритети для МОУ - забезпечення армії, виробництво зброї та оборонні технології

Укрінформ
Робота Міністерства оборони наразі спрямована на закупівлю та забезпечення армії всім необхідним, виробництво мілітарних продуктів та послуг в Україні та подальший розвиток оборонних технологій.

Про це міністр оборони України Рустем Умєров заявив під час виступу на першому Форумі оборонних індустрій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Моє завдання – це відбудувати шлях до перемоги, як міністерства. І зараз декілька напрямків стосовно ОПК – це мабуть наша візія, це розробляти світовий клас мілітарних продуктів і послуг. Наша місія – це виробляти ці мілітарні продукти і послуги, які будуть дуже високоякісні, які ми можемо масштабувати, закривати всі потреби зараз в Україні і далі вже після закінчення війни – експортувати. Зараз у міністерстві за пріоритетами ми дивимось на три речі. Це те, що називається закупівлі, контракти, логістика, тобто ми повинні підвищити ефективність закупів і надання всього необхідного нашим військовим. Друге – ми повинні зробити все можливе для того, щоб виробляти всі мілітарні продукти і послуги в Україні для потреб нашої армії, Сил оборони. І третє – це Defense Tehnology, це технології», - зазначив Умєров.

За його словами, наразі можна відзначити показники зростання спроможностей України в артилерії, в Повітряних силах та ВМС.

Також Умєров повідомив, що оборонне відомство розробило маніфест, де окреслило 10 точок зростання, які допоможуть наблизити перемогу.

Читайте також: Україна стане новим центром виготовлення військової продукції у Європі - Шмигаль

«Оскільки Міноборони є координуючим органом для Сил оборони і безпеки, то в цьому плані ми розробили маніфест, поставили для себе там 10 точок росту, які ми розробляємо стратегії, і кажемо, що хочемо перейти до тих речей, щоб усі в світі знали не тільки бренд «Слава Україні», але і слово «Перемога», щоб ми знали, що у нас є план перемоги, візія до перемоги», - наголосив міністр.

Як повідомлялось, у Києві відбувся перший Форум оборонних індустрій. За словами Президента Володимира Зеленського, у заході взяли участь 252 оборонні компанії із понад 30 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-