Шмигаль: Україна щомісяця нарощує виробництво озброєнь попри пошкодження 37 підприємств ОПК

Шмигаль: Україна щомісяця нарощує виробництво озброєнь попри пошкодження 37 підприємств ОПК

Укрінформ
Україна щомісяця нарощує виробництво озброєння та військової техніки, попри те що 37 підприємств оборонної сфери зазнали пошкоджень внаслідок російської агресії.

Про це Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час першого Форуму оборонних індустрій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Розуміємо, що наша оборонна промисловість залишається однією з основних цілей для російських ракетних ударів. Від таких атак постраждало 37 підприємств. Зараз опрацьовуємо додаткові пропозиції щодо їх відновлення», - сказав глава уряду.

Читайте також: Домовленість про спільне виробництво зброї – це краще, ніж ATACMS

Він подякував західним партнерам за допомогу з озброєнням, а також урядам країн-союзників, оборонним компаніям, із якими працює Україна та які постачають багато різної номенклатури.

Прем’єр-міністр наголосив, що як короткостроковою, так і стратегічною метою України є посилення співробітництва між вітчизняними та іноземними виробниками зброї, а також залучення іноземних компаній до виробництва в Україні.

«Російський режим мріяв про демілітаризацію України, натомість Україна щомісяця лише нарощує виробництво озброєння та військової техніки. Можна сказати, що «хто посіяв вітер, той пожне бурю», - підкреслив Шмигаль.

Читайте також: Умєров обговорив з міністром оборони Франції подальшу оборонну співпрацю

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр раніше заявляв, що Україна інвестувала у військово-промисловий комплекс десятки мільярдів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-