Німецький регулятор дозволив створити спільне підприємство Rheinmetall з Україною

Німецький регулятор дозволив створити спільне підприємство Rheinmetall з Україною

Укрінформ
Федеральне відомство з картелів Німеччини схвалило 28 вересня створення німецько-українського спільного підприємства з виробництва військової техніки.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на відомство. 

«Сьогодні Федеральне відомство з картелів схвалило створення спільного підприємства в Україні між Rheinmetall Landsysteme GmbH, Unterlüß та ДП «Українська оборонна промисловість», - йдеться у пресрелізі. 

«З огляду на геополітичну ситуацію, оборонна промисловість переживає зміни. Спільне підприємство Rheinmetall і українського підприємства ... покликане будувати та обслуговувати військову техніку в Україні. Цей проєкт не призведе до жодних конкурентних дублювань у Німеччині. Ми швидко дали наше схвалення», - заявив президент Федерального управління картелів Андреас Мундт. 

Процес схвалення тривав місяць.

Спільне підприємство буде базуватися в Києві і займатиметься діяльністю у сферах сервісного обслуговування, збирання, виробництва та розробки військової техніки. Спочатку воно діятиме виключно на території України. 

Читайте також: Rheinmetall передала Україні мобільний польовий госпіталь

Rheinmetall - відомий як виробник різноманітної (броньованої) військової техніки (включаючи бойовий танк Leopard, бойову машину піхоти Puma та колісні броньовані машини Fuchs). «Українська оборонна промисловість» – державна компанія оборонного сектору, яка налічує близько 67 тисяч співробітників і підпорядковується Кабінету Міністрів України. ДП активно співпрацює з різними підприємствами оборонної промисловості (виробництво зброї та військової техніки), зазначається у пресрелізі.

Як повідомлялося, про плани відкрити свій завод із виробництва бронетехніки в Україні в липні цього року заявив генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер. Російські політики відрази відреагували, заявивши, що завод буде ціллю для атак.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-