Rheinmetall передала Україні мобільний польовий госпіталь

Rheinmetall передала Україні мобільний польовий госпіталь

Відео
Укрінформ
Німецька компанія Rheinmetall передала Україні сучасний мобільний польовий госпіталь.

Про це повідомляється на сайті компанії, передає Укрінформ.

Рік тому Міністерство оборони Німеччини уклало контракт із дочірньою компанією групи Rheinmetall Mobile Systeme GmbH, або RMS, на госпіталь, відповідну підтримку обладнання і навчання персоналу. Вартість замовлення становить близько 9 мільйонів євро.

Як зазначається, польовий госпіталь розрахований на 32 ліжка та вісім ліжок інтенсивної терапії. Він має операційну зі всіма засобами для стерилізації, а також рентген, томографічне обладнання, лабораторію, аптеку та місце для відпочинку лікарського складу.

Також на кінець 2023 – початок 2024 року запланована передача двох високомобільних медичних об’єктів підтримки.

Читайте також: Німеччина передасть Україні ще 40 БМП Marder

Крім самого польового госпіталю, Rheinmetall також забезпечує передачу транспорту для їх перевезення. Загалом десять вантажівок з причепами перевозять 20 медичних контейнерів.

У компанії наголосили, що мобільний польовий госпіталь є незалежним об’єктом та має все необхідне обладнання, генератори, обладнання для виробництва лікарських засобів, власне водопостачання та спеціальну дезактиваційну суміш, туалети тощо.

Його можна безпечно транспортувати, і він готовий до роботи після прибуття в Україну. Госпіталь розроблений для швидкого розгортання та багаторазового використання інтегрованого обладнання, заявили в компанії.

Зазначається, що десять українських військових пройшли 14-денний навчальний курс, щоб навчитися складати, розбирати та експлуатувати госпіталь.

«Ми дотримали свого слова і у надзвичайно короткий термін надали українським військовим великий першокласний польовий госпіталь. Наша компанія та наші партнери продемонстрували відданість у виконанні цього проєкту. Ми жодного дня не забували, наскільки важлива швидка передача. Сподіваюся, ця система врятує багато життів в Україні. Ми пишаємося тим, що підтримуємо Україну», – сказав директор RMS Хауке Біндзуса.

Читайте також: Україна отримала з Німеччини боєприпаси нового виробництва

Також компанія показала, як виглядає мобільний польовий госпіталь.

Як повідомляв Укрінформ, Федеральний уряд Німеччини доручив компанії Rheinmetall поставити в Україну ще 40 бойових машин піхоти Marder.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-