О 12:00 - ініціатива «Трибунал для Путіна» презентує два подання до МКС

О 12:00 - ініціатива «Трибунал для Путіна» презентує два подання до МКС

Медіацентр Україна - Укрінформ
Укрінформ
27 вересня о 12:00 відбудеться презентація на тему: «Страти та катівні: ініціатива «Трибунал для Путіна» презентує два подання до Міжнародного кримінального суду про злочини проти людяності».

Організатори: Медіацентр Україна — Укрінформ.

Учасники:

  • Ганна Овдієнко - експертка Харківської правозахисної групи, співавторка подання;
  • Максим Ревякін - експерт Харківської правозахисної групи, співавтор подання;
  • Владислав Должко - юрист Харківської правозахисної групи, співавтор подання;
  • Юлія Полєхіна - координаторка громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини у Дніпрі та правозахисної групи «СІЧ»;
  • Наталія Ящук - координаторка проєктів Центру громадянських свобод.

Чому це цікаво?

Глобальна ініціатива «Трибунал для Путіна» створена у відповідь на повномасштабну агресію РФ у лютому 2022-го року. Учасники ініціативи документують події, в яких вбачаються ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах країни, які опинилися під ударом. Ініціатива активно працює на міжнародному рівні задля того, щоб використати чинні механізми ООН, Ради Європи, ОБСЄ, ЄС і Міжнародного кримінального права.

Представники ініціативи «Трибунал для Путіна» презентують два подання до Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду. Одне з них стосується місць на Харківщині, де утримували та катували українців, а інше — позасудових страт українців російськими військовими. Правозахисники обґрунтовують, що дії Росії є злочинами проти людяності.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Дивіться на YouTube-каналі Укрінформу, а також YouTube-каналі Ukraine Media Center Ukrinform та на фейсбук-сторінці Ukraine Media Center Ukrinform.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-