Атаки на окупантів у Криму на певний час зламали систему управління в російській армії – експерт

Атаки на окупантів у Криму на певний час зламали систему управління в російській армії – експерт

Укрінформ
Після останніх атак на військові об’єкти в Криму система управління в російській армії на певний час зламана, і цим треба скористатися.

Про це в ефірі Українського радіо сказав керівник безпекових проєктів Центру глобалістики "Стратегія 21" Павло Лакійчук, коментуючи інформацію за результатами атаки на штаб Чорноморського флоту РФ в Севастополі, передає Укрінформ.

“Система управління в російській армії на певний час зламана. Це тиждень, може, десять днів. І цим треба користатися. Те саме стосується техніки, "заліза". Удар був по штабу флоту, це вузол зв'язку. До того удар був по Верхньосадовому. Це запасний командний пункт ЧФ, звідки дублювалося управління військами”, - зазначив він.

Експерт констатував, що насиченість Криму російськими військовими об'єктами дуже висока. Їх треба ліквідувати, тому що це логістика для південного угрупування військ, яке також заважає здійснювати свободу судноплавства, підкреслив він.

“Ось ці дві задачі наші військові вирішують. Таким чином ми сприяємо звільненню півдня нашою піхотою, яка бореться на Запоріжжі, Херсонщині і Донеччині, одночасно женемо ворога від наших транспортних коридорів якомога далі”, - сказав Лакійчук.

Він також назвав пріоритети Сил оборони на нинішньому етапі.

Читайте також: Ігнат - про удар по штабу ЧФ РФ: Пора їм вже їхати з Криму

“Перше і основне – це логістика. Це тили південного угруповання ворога в Криму. Це боєприпаси, паливно-мастильні матеріали, харчі, це резерви особового складу. Все, щоб максимально знекровити вороже угруповання. Друге – це аеродроми і авіація. Авіація – це один із найважливіших об'єктів ураження, тому що саме бомбардувальники, штурмовики, винищувачі наносять удари по наших військах і містах. Тому найкращий спосіб з тими ресурсами, які ми маємо, це знищення його авіації на аеродромах і руйнація його аеродромної мережі”, - підкреслив експерт.

Крім того, на його думку, руйнація мереж управління – ще одна запорука полегшення дій українських військових, що наступають на півдні держави.

“І зрештою Чорноморський флот. Флот як засіб, який завдає удари ракетами по наших містах та інфраструктурі. “Калібри” збивати наша ППО навчилась, але значно ефективніше – знищувати носії цих ракет. Плюс патрульні кораблі та іншу шушваль, яка заважає свободі судноплавства. Ну і знищення Чорноморського флоту як тилу, як логістики для того угруповання російських сил окупаційного, яке діє в Україні”, - сказав Лакійчук.

Як повідомляв Укрінформ, 22 вересня близько 12:00 Сили оборони завдали успішного удару по штабу командування Чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому Севастополі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-