Британія передала Україні обладнання для розмінування

Британія передала Україні обладнання для розмінування

Укрінформ
Велика Британія надала Україні понад 1500 комплектів обладнання для розмінування та знешкодження вибухонебезпечних предметів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у пресрелізі Міноборони Великої Британії.

В оборонному відомстві Сполученого Королівства зазначили, що надання обладнання та проведення навчань українських військових були забезпечені з метою поліпшити здатність України знешкоджувати міни.

«Це включає понад 1500 комплектів обладнання для розмінування та знешкодження вибухових боєприпасів, включаючи необхідне навчання», – йдеться у пресрелізі.

Окрім цього, сапери Королівського інженерного корпусу провели для українських військових тренінг зі знешкодження мін, боєприпасів та інших вибухових пристроїв, які використовуються на території України.

Цей детальний і спеціалізований пакет навчає українських бійців розпізнавати боєприпаси, опановувати методи утилізації та процедури пошуку для протидії саморобним вибуховим пристроям, мінам, мінам-пасткам та відбійним пристроям.

Навчання включає в себе інструктаж щодо підготовки звіту про загрозу, планування операції зі знешкодження мін, а також практичні заняття з очищення великих ділянок землі, системи траншей, бункерів та цивільних будівель.

Читайте також: Українська компанія інтегрує штучний інтелект у процеси розмінування

Солдати використовують металошукачі та комплекти для вилучення мін, навчають адаптації наявного обладнання на передовій. Українські військові також пройшли навчання на обладнанні, наданому Великою Британією, зокрема на детекторах VALLON, йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, 13 вересня сапери ДСНС, які працюють на деокупованих територіях, отримали нову машину для розмінування від швейцарської організації Digger Foundation.

Фото: www.gov.uk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-