Міноборони поставило українським захисникам нові шоломи

Міноборони поставило українським захисникам нові шоломи

Фото
Укрінформ
Міноборони поставило на забезпечення п’ять зразків бойових балістичних шоломів, які пройшли військові (дослідні) випробування у підрозділах ЗСУ.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство оборони повідомило в Телеграмі та оприлюднило відповідні світлини.

Йдеться про шолом повнорозмірний та шолом з високою обрізкою. Вони ідентичні, тільки в одній моделі є вирізи для вух. У шоломі є бічні рейлінги для кріплення навушників спеціальних, ліхтарів і фронтальне кріплення для приладів нічного бачення, тепловізорів, камери тощо.

За словами фахівців з розробки речового майна ЗСУ, «дані шоломи 1-го класу захисту. Повинні витримувати 5 пострілів кулею 9 мм Makarov, 5 пострілів кулею 9 мм Luger. Оболонка шолома повинна забезпечувати стійкість до ураження типовими імітаторами уламків масою 1,1 г, які мають швидкість V50 не менше 670 м/с, випущених з дистанції 5 м».

Читайте також: Міноборони розробило для десантників нові нарукавні знаки

Технічною специфікацією Міноборони визначені вимоги до розмірів, анатомічних зон перекриття голови шолома бойового балістичного. Для кожного розміру визначена вага, адже, згідно з військовим стандартом, рекомендована вага шолома повинна становити не більше 1,5 кг.

«Протягом тестувань шоломів змінювали підвісну систему, кріплення, подушечки, форму, розміри, поки не відшліфували до максимальної зручності. Після отримання позитивних актів від військових частин виробники відправляли шоломи на балістичні та не балістичні випробування. За результатами ми отримали протоколи про відповідність нашим вимогам і затвердили п’ять зразків шоломів. На даний час проводяться військові (дослідні) випробування нових моделей шоломів (одна - українського та дві - іноземних виробників)», - додали в міністерстві.

Читайте також: Міноборони прийняло на озброєння перший бойовий модуль «ШаБля»

«Заходи із забезпечення особового складу ЗСУ сучасними та високоякісними засобами індивідуального захисту продовжуються», - зазначили в Міноборони.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні жіночу літню форму офіційно поставили на забезпечення української армії.

Фото: Міноборони/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-