Ворог на Таврійському напрямку намагався прорвати оборону в районах Сєверного та Авдіївки

Ворог на Таврійському напрямку намагався прорвати оборону в районах Сєверного та Авдіївки

Укрінформ
Українські військовослужбовці фіксують випадки, коли росіяни перевдягаються в українську військову форму і у такому вигляді ведуть бойові дії.

Про це у ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував речник Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, передає кореспондент Укрінформу.

«Росіяни цинічно продовжують порушувати правила ведення війни. Окрім постійного терору цивільного населення, як на ТОТ, так і з нашого боку, також фіксуються випадки перевдягання ворога в українську військову форму та ведення у такому вигляді бойових дій», - сказав він.

Читайте також: Росіяни розганяють чутки про «вагнерівців» на Херсонщині, щоб зупинити своїх дезертирів - Гуменюк

Відповідаючи на питання про фортифікації росіян, які розташовані вглиб за «лінією Суровікіна», речник поінформував, що це - укріплені посадки з різними укріпленими ДОТами, ДЗОТами, між якими зазвичай знаходяться мінні поля, і що майже на всіх перехрестях є досить грамотно розставлені невеликі підрозділи росіян тощо.

Відповідаючи на питання, Штупун розповів, що РФ весь час пробує повернути втрачене, бо російським генералам, полковникам потрібно показувати хоч якісь результати, а їх у них немає. За його словами, тому росіяни просто женуть людей уперед і йдуть м’ясні штурми.

«Інколи підключається техніка, але її не так багато. Тобто, ворог її, скажімо так, ховає, а жене піхоту уперед. Весь час підтягують резерви і вони йдуть вперед, і це роблять не кадрові військові, а саме «Шторм-Z», якісь територіальні війська РФ і ті люди, яких росіяни наловили, гастарбайтери, яких обманюють і заставляють підписувати якісь контракти і вони зразу йдуть на передову», - сказав він.

Читайте також: На Таврійському напрямку Сили оборони закріплюються і просуваються вперед

Речник Сил оборони Таврійського напрямку зазначив, що росіяни не полишають недолугих спроб оточити Авдіївку, і що минулої доби російська авіація завдавала ударів, зокрема, біля Авдіївки, Роботиного та Вербового.

Але, за його словами, українські військові потихеньку йдуть вперед біля Роботиного і Вербового.

«Загалом у зоні відповідальності ОСУВ «Таврія» ворог намагався прорватися у районах Сєверного та Авдіївки. На Мар’їнському напрямку окупанти вже вкотре атакували біля населеного пункту Мар’їнка. Також зафіксовано намагання просуватися у районі Побєди. За минулу добу зафіксовано 10 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій», - поінформував Штупун.

Відповідаючи на питання, чому він назвав атаки РФ на Авдіївку недолугими, він пояснив, що росіяни весь час зазнають втрат, відкочуються і знову йдуть по тих же напрямках. «Тобто, я рахую, як військовий, що це досить недолуго», - заявив речник і додав, що загальні втрати ворога за минулу добу склали 159 осіб.

"Це дещо менше, ніж учора-позавчора, але ми це будемо максимально виправляти. Також знищено 43 одиниці його військової техніки, зокрема 1 танк, 6 ББМ, 6 артсистем, 27 різних безпілотників, 2 автомобілі та 1 одиницю спецтехніки. І минулої доби ворог втратив 3 склади боєприпасів", - поінформував Штупун.

Він зазначив, що триває потужна контрбатарейна боротьба та виснаження загарбників уздовж усієї лінії бойового зіткнення. За тиждень воїни ОСУВ «Таврія» знищили 46 артилерійських систем і мінометів ворога та ще 25 пошкодили.

Читайте також: Сили оборони відбили дев’ять атак ворога у районах Мар’їнки та Побєди

За словами речника, на Шахтарському напрямку українські захисники стійко утримують оборону. Водночас на Мелітополькому напрямку триває наступальна операція. Зокрема, у районі Вербового українські підрозділи витісняють противника, змушують потроху відходити та закріплюються на досягнутих рубежах.

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня у Генштабі заявили, що Сили оборони продовжують наступальну операцію в районі Вербового Запорізької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-