Росіяни розганяють чутки про «вагнерівців» на Херсонщині, щоб зупинити своїх дезертирів - Гуменюк

Росіяни розганяють чутки про «вагнерівців» на Херсонщині, щоб зупинити своїх дезертирів - Гуменюк

Укрінформ
Розповсюджуючи чутки про начебто перекидання «вагнерівців» на Херсонщину, російські загарбники намагаються підняти бойовий дух своїх військових та зупинити дезертирство.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

«В умовах гібридної війни, скоріш за все, вони намагаються в такий спосіб підняти бойовий дух свого окупаційного війська, тому що дійсно потребують там додаткових резервів. Але насправді ми фіксуємо прибуття Росгвардії, кадирівців, і це відбулося ще кілька тижнів тому для стримування дезертирських настроїв в самих окупаційних військах. Тому що від того наслідку бойових подій, які вони можуть спостерігати на Запорізькому напрямку, від потужної контрбатарейної боротьби, жертвами якої вони стають на Херсонському напрямку, вони фіксують у себе посилений рух дезертирського напрямку. Тому місцеві підрозділи, які вже більш-менш зорієнтувались по Херсонщині, вишукують способи як перейти у вигляд цивільних, тобто знову почались факти виявлення окупантів, які перевдягаються в цивільне і намагаються загубитися серед цивільного населення», - повідомила Гуменюк.

Читайте також: РФ перекинула всі великі десантні кораблі до російських пунктів базування - Гуменюк

Вона додала, що перевдягнені загарбники намагаються виїхати з Херсонщини в евакуаційних колонах.

Інформуючи про оперативну ситуацію на Херсонщині, Гуменюк відзначила, що вона залишається складною, оскільки росіяни посилили обстріли.

«Ворог активізував свої удари по прибережних населених пунктах по правому берегу - це Бериславський, Херсонський райони, і активізував використання авіації. За минулу добу скинуто 14 керованих авіабомб, еквівалентом в 500 кг, і це говорить про те, що ворог використовує тактику випаленої землі, намагаючись таким чином зупинити Сили оборони. Не маючи розуміння звідки очікувати просування, вони намагаються нищити все», - повідомила Гуменюк, додавши, що також посилилися ворожі артобстріли.

Читайте також: У Білорусі залишається менш як тисяча «вагнерівців» - Центр нацспротиву

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 22 вересня 2023 року ліквідували близько 274 тисяч 950 російських агресорів, зокрема, 480 осіб - за минулу добу. Також знищено 4644 ворожі танки (+6), бойових броньованих машин ‒ 8891 (+8), артилерійських систем – 6177 (+40), РСЗВ – 785 (+4), засобів ППО ‒ 528 (+0), літаків – 315 (+0), гелікоптерів – 316 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня – 4858 (+8), крилатих ракет ‒ 1517 (+38), кораблів / катерів ‒ 20 (+0), підводних човнів - 1 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн – 8690 (+20), спеціальної техніки ‒ 912 (+1).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-