Генштаб показав, як у Британії українські воїни проходять психологічну смугу

Генштаб показав, як у Британії українські воїни проходять психологічну смугу

Відео
Укрінформ
У Великій Британії інструктори з Австралії в межах навчальної операції "Інтерфлекс" допомагали українським військовим відпрацьовувати підготовку до проактивних дій під час проходження психологічної смуги посеред густих лісів.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці та опублікував відповідне відео.

Відео: Генштаб

Саме такий підхід сповідують австралійські інструктори цієї багатонаціональної навчальної місії, що реалізується на полігонах Великої Британії, зазначили у Генштабі.

На відео австралійський інструктор за допомогою перекладачки мотивує українського воїна швидше проходити психологічну смугу.

Читайте також: Hi-tech рішення, які зберігають життя: як військові тренуються на тактичних симуляторах

Це низка перешкод, які повзком має здолати військовослужбовець. Шлях супроводжується гучними імітаційними звуками - вибухами з міномета, кулеметною чергою і задимленням.

За одним із поворотів окопу воїна зустрічає ворог, якого слід знешкодити і роззброїти. Наприкінці на армійця очікує “поранений” – макет людини більш як 50 кілограмів завважки. Постраждалому слід надати першу медичну допомогу, а потім разом із товаришем донести в укриття.

У січні 2023 року контингент Австралійських сил оборони до 70 військовослужбовців прибув до Об’єднаного Королівства, щоб приєднатися до країн-партнерів, які готують українських новобранців під керівництвом Великої Британії.

Читайте також: У Генштабі показали, як військові тренувались застосувати мостоукладач Biber

Жоден військовослужбовець чи військовослужбовиця Австралійських сил оборони не в’їжджатиме в Україну в рамках операції “Куду”.

Як повідомляв Укрінформ, у Британії українські бійці вчаться вести штурмові дії в урбанізованій місцевості.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-