Українська бронетехніка вже діє за останньою лінією російських укріплень на Запоріжжі - ISW

Українська бронетехніка вже діє за останньою лінією російських укріплень на Запоріжжі - ISW

Укрінформ
Українська бронетехніка вже діє за останньою лінією російських оборонних укріплень на заході Запорізької області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Українська бронетехніка діє за останньою лінією російських оборонних укріплень, які зараз проривають українські війська у західній частині Запорізької області", - йдеться у повідомленні.

Водночас аналітики ISW ще не готові оцінити, чи українські сили повністю прорвали російські лінії оборони в цьому районі.

На геолокованих кадрах, опублікованих 21 вересня, видно, що українська бронетехніка просунулась на південь від російських протитанкових ровів і, так званих, "зубів дракона", які є частиною трирівневої оборони та вступила в обмежений бій безпосередньо на захід від Вербового (18 км на південний схід від Оріхова).

Це перший зафіксований випадок використання бронетехніки українськими силами поза трирівневою лінією оборони РФ. Присутність української бронетехніки за останньою лінією нинішнього російського оборонного рубежу вказує на те, що українці забезпечили прорив перших двох ліній цього ешелону достатньою мірою, щоб пропустити техніку через пролом.

Українські сили, ймовірно, придушили російську артилерію та інші протитанкові системи у цьому районі настільки, щоб просунути свою техніку вперед. Здатність ЗСУ доставляти бронетехніку до найпотужнішої російської лінії оборони, а також використовувати цю техніку поблизу підготовлених російських оборонних позицій є важливою ознакою прогресу в українському контрнаступі.

Читайте також: На Таврійському напрямку Сили оборони закріплюються і просуваються вперед

Додаткові кадри, опубліковані 20 та 21 вересня, показують, що українські війська також просувалися на захід та південний захід від Вербового.

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 22 вересня 2023 року ліквідували близько 274 тисяч 950 російських агресорів, зокрема 480 осіб - протягом минулої доби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-