Немає ознак створення у Білорусі ударних угруповань - Сили оборони

Немає ознак створення у Білорусі ударних угруповань - Сили оборони

Укрінформ
На території Білорусі не спостерігається ознак створення ударних угруповань, проте там залишаються військові об’єкти РФ, які обслуговує російський контингент.

Про це повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Північного напрямку Юрій Повх у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«На території Білорусі залишаються російські військові об’єкти, і там зберігається певна чисельність контингенту, який ці об’єкти обслуговує. Що стосується загальної картини, то не спостерігається зараз передумов і ознак створення ударних угруповань військ на території Білорусі, які б загрожували безпосередньо зараз вторгненням на територію України», - сказав Повх.

За його словами, бойовики ПВК «Вагнер» залучаються як інструктори для тренування ЗС Білорусі, проте їх чисельність «невелика». Українські розвідувальні органи спостерігають за розвитком ситуації, зазначив речник.

Читайте також: Лукашенко має відповідати за агресію проти України на рівні із Путіним - Європарламент

Він також зауважив, що провокації на кордоні з боку білоруської сторони відбуваються постійно. На ділянці спільного кордону Білорусь утримує війська, які виконують функцію прикриття держрубежу.

Водночас Повх нагадав, що Сили оборони продовжують додаткове інженерне облаштування ділянки кордону.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Центру національного спротиву, на території Білорусі залишається менш як тисяча терористів із ПВК “Вагнер”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-