Ворог змінив тактику на Лимансько-Куп’янському напрямку - ЗСУ

Ворог змінив тактику на Лимансько-Куп’янському напрямку - ЗСУ

Укрінформ
На Лимансько-Куп’янському напрямку спостерігається зменшення активності штурмових дій російських загарбників, проте ворог продовжує артилерійські обстріли.

Про це повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

Коментуючи ситуацію на Куп’янсько-Лиманському напрямку, Євлаш сказав: «Ворог продовжує активно застосовувати свою артилерію, зокрема, 464 обстріли відбулося за минулу добу, та 13 разів застосовував свою авіацію. Для порівняння: наприклад, на Бахмутському напрямку він всього лише тричі застосовував свої авіаційні підрозділи. Ми можемо відстежувати зменшення активності в плані штурмових дій, ворог трохи змінив свою тактику, зараз він переважно застосовує артилерію і використовує її не тільки як вогневі вали, а більш прицільно, коли бачить доцільність, що може прорвати нашу оборону. Проте все марно».

Читайте також: На Лимансько-Куп'янському напрямку - без боєзіткнень, ворог застосовує артилерію та авіацію

Євлаш зазначив, що загарбники перекидають 25 армію, проводять перегрупування її підрозділів.

«Вони формують зараз свої резерви, зокрема, перекидають 25 армію, їм значно простіше це робити, оскільки вони мають відкриті кордони на цьому напрямку. Однак загалом ми можемо відстежувати те, що ця армія постійно проходить перегрупування, відбуваються різні заміни підрозділів, в тому числі і на південь вони їх відправляють, що свідчить про те, що в них вже немає більше сили, вони акумулювали те, що є, і оперують лише виключно в цьому діапазоні сил, які вдалося зібрати», - заявив речник.

Читайте також: Сили оборони відбили атаки росіян на Мар’їнському і Бахмутському напрямках

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 18 вересня 2023-го ліквідували 272 тисячі 940 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-