На Лимансько-Куп'янському напрямку - без боєзіткнень, ворог застосовує артилерію та авіацію

На Лимансько-Куп'янському напрямку - без боєзіткнень, ворог застосовує артилерію та авіацію

Укрінформ
На Лимансько-Куп'янському напрямку російські загарбники не переходять до бойових зіткнень, однак продовжують застосовувати артилерію та авіацію.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми бачимо перекидання на Лимано-Куп'янському напрямку 25-ї армії, там зараз відбувається деяке затишшя у тому плані, що не відбувається безпосередніх бойових зіткнень. Противник зараз більше робить акцент на артилерію, 464 рази він обстрілював наші позиції та 13 разів використовував авіацію на цьому напрямку. Проте до бойових зіткнень він не переходить після того, як добряче отримав на горіхи від Сил оборони на цьому напрямку», - зазначив Євлаш.

Він додав, що зараз ворог намагається працювати тактичною авіацією з дальніх відстаней.

Читайте також: На Лимансько-Куп’янському напрямку обстріли не припиняються, ворог застосовує артилерію

«Ми маємо на озброєнні і «Стінгери», і «Перуни», і радянські засоби, окрім цього маємо зенітно-ракетні установки, які відповідають на будь-які підльоти, в тому числі і безпілотної авіації противника, і тактичної в цілому. Загалом противник боїться близько підлітати до наших позицій, працює з тилу, по навісній траєкторії, оскільки неодноразово при підльотах безпосередньо до наших позицій вражалися їхні гелікоптери, літаки, тому вони намагаються працювати з дальніх дистанцій», - сказав Євлаш.

Читайте також: Росія впродовж доби атакувала 11 регіонів України – зведення ОВА

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу на Бахмутському напрямку ворог завдав 576 ударів по українських позиціях, відбулося 14 боєзіткнень, Сили оборони знищили три сотні окупантів.

Фото: Mykhalchuk Serhii

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-