На Бахмутському напрямку ворог за добу завдав 576 ударів по позиціях ЗСУ

На Бахмутському напрямку ворог за добу завдав 576 ударів по позиціях ЗСУ

Єдині новини
Укрінформ
За минулу добу на Бахмутському напрямку ворог завдав 576 ударів по наших позиціях, відбулося 14 боєзіткнень.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш, передає Укрінформ.

"Загалом за минулу добу на Бахмутському напрямку ворог застосовував всі наявні артилерійські системи, танки, протитанкові гранатомети, інше озброєння. 567 разів він бив по позиціях наших захисників, також відбулося 14 бойових зіткнень. Окрім цього, тричі він застосовував авіацію. Нашим захисникам вдалося ліквідувати три сотні окупантів на цьому напрямку", - розповів Євлаш.

Окрім цього, Сили оборони знищили два танки противника, самохідну артустановку "Нона-С", гармату калібру 152 мм "Гіацинт Б", дві гармати-гаубиці Д-20 та 5 гармат Д-30 калібром 122 мм.

Також знищено станцію РЕБ, яка використовується для прослуховування та перехватів переговорів з рацій різного типу, створення різних перешкод для ультракороткого хвильового зв'язку.

Читайте також: Сили оборони звільнили вже 51 квадратний кілометр під Бахмутом - Маляр

Як зазначив Євлаш, ситуація на Бахмутському напрямку важка, але контрольована. Сили оборони мають успіхи на Кліщіївському, Бахмутському Предтечинському напрямках, у районі Андріївки, Курдюмівки, Білогорівки та Опитного, а також на Одарівському напрямку, де українські захисники вибивають противника з позицій і змушують відступати.

Як повідомляв Укрінформ Силам оборони України минулого тижня вдалося звільнити 5,2 кв. км територій на південному напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-