На Лимансько-Куп’янському напрямку обстріли не припиняються, ворог застосовує артилерію

На Лимансько-Куп’янському напрямку обстріли не припиняються, ворог застосовує артилерію

Укрінформ
На Лимансько-Куп’янському напрямку зараз немає зіткнень із противником, але обстріли українських позицій не припиняються.

Про це керівник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш повідомив в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

“На Лимано-Куп’янському напрямку ми відзначаємо затишшя лише в тому плані, що там поки що не відбувається бойових зіткнень, проте противник не припиняє завдавати вогневих ударів, зокрема застосовує артилерію замість “м’ясних” штурмів”, - зазначив Євлаш.

У той же час він зауважив, що ворог наразі економить боєприпаси.

Читайте також: Сили оборони: На Таврійському напрямку за добу знищили 165 окупантів та 25 одиниць техніки

За його даними, за минулу добу відбулося 514 артилерійських обстрілів позицій українських захисників і ще 11 разів противник застосував авіацію.

“48 окупантів вдалося ліквідувати за добу нашим оборонцям, а також знищити низку різної техніки, зокрема танк Т-72, одну МТЛБ, “Мста-С”, дві “Мста-Б - 152-міліметрові установки, також один “Ураган” та дві системи “Град”, два БпЛА “Ланцет” та одну вантажівку, яка підвозила боєприпаси до передньої лінії зіткнення”, - розповів Євлаш.

Він наголосив, що ЗСУ готові до будь-яких дій із боку противника.

Читайте також: Росіяни обстрілюють із мінометів захоплені території на Запоріжжі

“Наша розвідка постійно слідкує за переміщеннями, намаганнями противника закумулювати резерви та перекинути їх на штурми. Щодо тактики припинення штурмів, то це тимчасове затишшя, ми слідкуємо за цим і готуємося до відбиття”, - зазначив Євлаш.

Як повідомляв Укрінформ, нові штурмові загони на Куп'янському напрямку росіяни збирають із розбитих Силами оборони України підрозділів та залучають солдатів із тилових підрозділів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-