У межах проєкту «Гвардія помсти» на фронт передали «іменну» гвинтівку від Чернігова

У межах проєкту «Гвардія помсти» на фронт передали «іменну» гвинтівку від Чернігова

Фото
Укрінформ
У Києві в межах проєкту «Гвардія помсти», під час якого міста України збирають кошти на іменну зброю, відбулася передача снайперу гвинтівки "Чернігів".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Чернігів став десятим містом, яке долучилось до проєкту «Гвардія помсти». Після збору коштів команда проєкту обладнує зброю всім необхідним - і сучасний снайперський комплекс від міста потрапляє до рук снайпера ЗСУ.

На гвинтівку “Чернігів” зібрали 120 тисяч гривень. До цієї суми волонтери додали обладнання ще на 250 тисяч. Зараз гвинтівка повністю готова до бою.

“Кожна копійка варта того. Дуже часто дії снайперів змінюють перебіг бою. Вони протидіють атакам противника, тим більше ця зброя важлива під час наступу. Снайпери за ефективністю ураження противника - на другому місці відразу після артилерії. Ця гвинтівка буде дуже ефективно діяти на лінії бойового зіткнення уже на цьому тижні”, - зауважив волонтер Юрій Чорноморець.

У межах проєкту "Гвардія помсти" на фронт передали "іменну" гвинтівку від Чернігова / Фото: Євген Котенко, Укрінформ

За словами організаторів, вже нищать ворога снайперські комплекси «Горлівка», «Ірпінь», «Генічеськ», «Буча», «Гостомель», «Покровськ», «Дніпро», «Київ», «Запоріжжя» та «Покровськ-2». Крім того, на кошти окремого спонсора на День Незалежності була придбана снайперська гвинтівка, яку назвали «Україна», і вона теж уже на фронті.

Читайте також: Мистецтво бути снайпером

Нині триває збір на снайперську гвинтівку «Маріуполь».

“Дуже важливо, щоб у таких зборах брала участь якомога більша кількість людей. Тоді зброя стає більш “народною”. Наприклад, коли загальна сума збору була розбита на декілька тисяч дуже маленьких внесків, щоб кожна людина долучилась, і така потужна енергія була заряджена у цю гвинтівку”, - сказав волонтер Дмитро Батищев.

Водночас він зауважив, що зараз стало складніше "закривати" збори. “Така ситуація фактично в усіх волонтерів. Ви бачите, що навіть дуже великі фонди вступають у колаборацію з іншими, щоб скоріше закрити збір, бо війна триває, фронт вимагає нашої підтримки не те що щодня, а буквально щогодини", - підкреслив Батищев.

Як повідомляв Укрінформ, український снайпер знищив російського загарбника з відстані 2710 метрів, показавши другий за дальністю результат влучання у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-