Україна не припиняє зусиль для обміну полонених за принципом «усіх на всіх» - Коордштаб

Україна не припиняє зусиль для обміну полонених за принципом «усіх на всіх» - Коордштаб

Укрінформ
Україна не припиняє зусиль для обміну військовополонених за принципом «усіх на всіх» попри постійні зволікання з перемовинами з боку Росії.

Як передає Укрінформ, про це Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомляє у Телеграмі.

У Координаційному штабі відбулася зустріч із представниками громадської організації «Знайти і повернути 57/34».

Рідні та близькі оборонців цікавилися питаннями формування переліків осіб на обмін, зокрема важкопоранених військовослужбовців.

Консультант штабу зазначив, що складності перемовинам додає те, що в державі-агресорці відсутній єдиний орган, який займався б обміном військовополонених.

«Слід розуміти, що сьогодні ворожі спецслужби «відпрацьовують» майже кожного полоненого, мають картотеки практично на всіх. Це дає їм можливість тиснути і маніпулювати», - зазначив представник Коордштабу.

Читайте також: ГУР: Перемовини про обмін полонених здебільшого йдуть без країн-посередників

Також він нагадав, що Україна не припиняє зусиль для обміну військовополонених за принципом «усіх на всіх». За його словами, українська сторона шукає рішення цього питання, проте з боку Росії відбуваються постійні затримки процесу перемовин - не в останню чергу й тому, що у там часто змінюються уповноважені особи, відповідальні за перемовини.

Як повідомляв Укрінформ, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов заявив, що формат обміну «всіх на всіх» не потребує паритету за кількістю військовополонених.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-