Звільнення  Кліщіївки створює плацдарм для подальшого наступу - ЗСУ

Звільнення Кліщіївки створює плацдарм для подальшого наступу - ЗСУ

Відео
Укрінформ
Визволення Кліщіївки на Донеччині створило для Збройних сил України плацдарм, який дозволить розвивати подальші наступальні дії.

Про це повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Завдяки героїчним відважним діям наших захисників 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, 5-ї окремої штурмової бригади та об'єднаної штурмової бригади Національної поліції України «Лють», населений пункт Кліщіївка сьогодні офіційно звільнено від окупантів. Зараз ми здобули для себе плацдарм, який в подальшому дозволить нам продовжувати розвивати наступальні дії та звільняти нашу землю від окупантів», - зазначив Євлаш.

За його словами, визволення Кліщіївки дасть українським підрозділам в першу чергу контроль за логістичними маршрутами, якими російська армія забезпечує тимчасово захоплений Бахмут.

«Окрім цього, це оголення флангів, зокрема, південного, що дозволить нам у подальшому зручніше просуватися вглибину порядків противника і завдавати точніших та глибших вогневих ударів, використовуючи різні артилерійські системи», - додав начальник пресслужби Східного угруповання військ.

За словами Євлаша, українські захисники продовжують закріплятися на місцевості та проводять стабілізаційні дії, в тому числі розмінування.

Читайте також: «Кліщіївка! Молодці!» - Зеленський подякував українським воїнам

Зараз у цьому районі тривають інтенсивні бої поблизу залізничної колії.

«Це дуже важлива ділянка для росіян, оскільки плече підвозу забезпечення у них десь приблизно 50-60 кілометрів. Все, що знаходиться далі, дуже складно забезпечується логістикою… Наразі тривають інтенсивні жорсткі бої на цьому напрямку. І ми боремося за кожен метр нашої землі. Коли вже можна буде остаточно повідомити про те, чия залізниця, ми обов'язково про це повідомимо», - сказав Євлаш.

Як повідомлялося, 17 вересня українські військові звільнили від російських загарбників Кліщіївку Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-