Прем'єр Польщі розповів, до якого моменту діятиме ембарго на ввезення зерна з України

Прем'єр Польщі розповів, до якого моменту діятиме ембарго на ввезення зерна з України

Укрінформ
Ембарго на ввезення українського збіжжя до Польщі діятиме доти, доки Варшава не опрацює відповідну модель співпраці з Києвом у цій сфері.

Про це заявив в суботу під час виступу перед виборцями в населеному пункті Мєнтне неподалік Варшави глава польського уряду Матеуш Моравецький, передає кореспондент Укрінформу.

“Як я сказав декілька днів тому: або Єврокомісія продовжить заборону на ввезення, продовжить ембарго, або ми самі запровадимо ембарго на наступні місяці, квартали до часу опрацювання моделі співпраці з нашим східним, українським сусідом”,- заявив Моравецький.

Як повідомлялося, Польща в односторонньому порядку з 16 вересня запровадила заборону на імпорт на польський ринок українського зерна.

Читайте також: Зеленський подякував главі Єврокомісії за зняття ембарго на українське зерно

У травні 2023 року Єврокомісія заборонила імпорт пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику з України до Болгарії, Угорщини, Польщі, Словаччини та Румунії за наполяганням цих країн. 5 червня дію заборони було продовжено до 15 вересня 2023 року.

Єврокомісія вирішиладалі не продовжувати тимчасові обмеження щодо українського зернового експорту до п’яти сусідніх країн. Водночас, це в односторонньому порядку зробили Польща, Угорщина та Словаччина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-