Сили оборони на Сході за добу ліквідували 146 загарбників

Сили оборони на Сході за добу ліквідували 146 загарбників

Укрінформ
Сили оборони на Східному напрямку за добу знищили 146 російських загарбників і військову техніку ворога, а також 6 складів з боєприпасами.

Про це повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

"На Бахмутському напрямку за минулу добу ворог 376 разів обстрілював позиції українських воїнів, відбулося 9 бойових зіткнень. Маємо успіхи на Бахмутському, Кліщіївському, Андріївському та Курдюмівському напрямках. Там наші захисники продовжують витісняти ворога з займаних позицій та змушують його відступати. Противник огризається, проте продовжує залишати позиції на цих напрямках", - сказав Євлаш.

Читайте також: На Донеччині рота «Ахіллес» знищила російської техніки на $2 мільйони

Він додав, що загарбники тричі застосовували авіацію.

"146 окупантів вдалося ліквідувати на цьому напрямку та також низку різної військової техніки. Зокрема, артустановку «Мста Б» 152 мм калібру, також 2 протитанкові гармати МТ12 «Рапіра», 8 автомобілів, які здійснювали пересування і підвезення особового складу на цьому напрямку, один пункт управління БпЛА, звідки керувалися різні безпілотники, зокрема і дрони-камікадзе типу «Ланцет» та інші, та 6 складів з боєприпасами", - сказав Євлаш.

За його словами, також знищено кілька ворожих безпілотників, зокрема БпЛА «Зала», «Елерон 30», 2 FPV-дрони та один Supercam.

Читайте також: На півдні Сили оборони знищили три ворожі човни з екіпажем - Гуменюк

Водночас речник зауважив зниження інтенсивності обстрілів з боку загарбників. За його даними, якщо раніше російські війська здійснювали понад 600 обстрілів на добу, то напередодні зафіксовано 376 обстрілів.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 16 вересня 2023 року ліквідували близько 271 тисячі 790 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-