На півдні Сили оборони знищили три ворожі човни з екіпажем - Гуменюк

На півдні Сили оборони знищили три ворожі човни з екіпажем - Гуменюк

Укрінформ
У зоні відповідальності оперативного командування "Південь" за добу Сили оборони знищили майже 20 окупантів, 3 човни та 5 крупнокаліберних гармат.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" зазначила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

"Мінус 5 крупнокаліберних гармат за минулу добу - це потужний результат сил оборони, мінус 18 окупантів і ще три човни, на яких вони намагалися маневрувати серед островів і розташовувати там свої спостережні пункти. Один із таких пунктів теж знищено", - повідомила вона.

Гуменюк також відзначила, що ворог продовжує тактику терору та розгорнув інформаційну кампанію з приводу обстрілу окупантами Нової Каховки. Всі факти обстрілів росіян задокументовані та зібрана доказова база.

Читайте також: Біля Бахмута прикордонники знищили польовий склад росіян

«Ситуація залишається досить напруженою, тому що ворог не відмовився від своїх планів продовжувати тероризувати населення правого берега, і як показала вчорашня ситуація, додається дуже важкий вогневий терор лівобережжя. Тому що не маючи правильної організації того, що вони запланували, вони здатні бомбити і ті напрямки навіть, де розташовані і їх підрозділи. Це для прикладу вчорашній скид керованою авіабомбою на Нову Каховку, яка знаходиться на тимчасово окупованій території, де постраждали мирні люди і окупанти в паніці розпочали велику потужну інформаційну кампанію з приводу того, що такі удари завдають Сили оборони. Але всі факти задокументовані і наведено доказову базу для того, щоб констатувати факт тероризму ворога», - зазначила Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 16 вересня 2023 року ліквідували близько 271 тисячі 790 російських агресорів, при цьому за минулу добу - ще 350 осіб. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-