Зараз немає додаткової потреби у залученні жінок-медиків на фронт, йдеться лише про облік - Маляр

Зараз немає додаткової потреби у залученні жінок-медиків на фронт, йдеться лише про облік - Маляр

Укрінформ
Станом на сьогодні Генеральний штаб не має додаткової потреби в жінках-медиках на фронті, йдеться про постановку їх на облік у військкоматі.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, коментуючи питання військового обліку жінок-медиків.

«Це норма, яка стосується жінок з медичною освітою. Я нагадаю, що вона була прийняття Верховною Радою, це на рівні закону. Генеральний штаб тоді і зараз запевняє, що вони наразі не потребують жінок цих спеціальностей безпосередньо на фронті, і я нагадаю, що постановка на облік - це не означає мобілізацію. Це перше. По-друге, у нас немає на фронті жінок, які там знаходяться без їхньої згоди. Тобто навіть, якщо жінка є військовослужбовицею, то ті 5 тисяч, які знаходяться на передньому краї – це жінки, які надали згоду на це», - зазначила Маляр.

Як повідомлялося, минулого року Верховна Рада ухвалила зміни до закону про мобілізаційну підготовку й мобілізацію, відповідно до якого жінки, які мають медичну або фармацевтичну спеціальність, підлягають обов’язковому військовому обліку.

Читайте також: У ДПСУ спростували обмеження виїзду за кордон для жінок на військовому обліку

Член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник Президента у Верховній Раді Федір Веніславський повідомив, що з 1 жовтня жінкам з медичною або фармацевтичною освітою, які стануть на військовий облік та набудуть статусу військовозобов'язаних, виїзд за кордон буде обмежений.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-