Під Мар’їнкою та Авдіївкою ситуація загострилася, росіяни почали штурми - Маляр

Під Мар’їнкою та Авдіївкою ситуація загострилася, росіяни почали штурми - Маляр

Укрінформ
Сили оборони мають стабільний успіх на Бахмутському напрямку та просуваються на півдні. Водночас ситуація загострилась поблизу Мар’їнки та Авдіївки, де ворог збільшив кількість обстрілів та намагається штурмувати.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«Якщо говорити про південь загалом, тенденція, що там є просування наших Збройних сил і по цих напрямках, де є успіхи, ми закріплюємося. Але якщо говорити приміром щодо звільнених населених пунктів, звісно, що росіяни так просто не хочуть здаватися. Якщо ми говоримо про Роботине, що взяли під контроль, але довкола в районі Роботине, наприклад, точаться дуже серйозні бої. Разом з тим є просування. Якщо говорити про схід, у нас загострилась ситуація в Мар’їнці, Авдіївці. Росіяни там збільшили кількість обстрілів, більше того, вони почали там штурми», - повідомила Маляр.

Водночас вона додала, що попри всі зусилля ворог не може захопити ні Мар’їнку, ні Авдіївку.

Читайте також: Сили оборони просунулися на Бахмутському напрямку – Сирський

Крім того, за словами Маляр, на Куп’янсько-Лиманському напрямку спостерігається зменшення інтенсивності боїв з боку ворога.

«Там кількість боїв значно зменшилась. Були дні, коли тільки обстріли були, а по факту бойових зіткнень там мінімізовано. Але це не означає, що ворог там відмовився від своїх планів чи відступив. Ні, вони просто збираються з силами, готуються, і не полишають своїх задач вийти на Куп’янськ і Донецьку, Луганську області», - відзначила заступниця міністра.

Також Маляр зауважила, що на Бахмутському напрямку Сили оборони мають успіх.

«По Бахмутському напрямку у нас там стабільно успіхи є. Ми поступово дуже, але впевнено там просуваємося вперед. Основні бої – Курдюмівка, Кліщіївка, Андріївка», - повідомила заступниця міністра.

Читайте також: Сили оборони мають успіх у районах Кліщіївки та Роботиного

За її словами, наразі на фронті ситуація змінюється дуже динамічно.

Як повідомляв Укрінформ, в ефірі телемарафону “Єдині новини” начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що війська РФ формують ударний кулак на Куп’янському напрямку, не полишаючи штурмові дії, однак ЗСУ дають їм відсіч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-