Погрози РФ «брудною» бомбою: СБУ проводить рейди для перевірки радіаційної безпеки

Погрози РФ «брудною» бомбою: СБУ проводить рейди для перевірки радіаційної безпеки

Фото, відео
Укрінформ
Контррозвідка СБУ та представники Сил оборони здійснюють масштабні рейдові перевірки стану радіаційної безпеки по всій території України через постійні погрози з боку Кремля щодо використання «брудної» бомби.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє пресслужба СБУ.

«Контррозвідка Служби безпеки разом із іншими представниками Сил оборони здійснює масштабні рейдові перевірки стану радіаційної безпеки по всій території України. Такі заходи обумовлені постійними погрозами та провокаціями з боку кремля щодо використання «брудної» бомби. У результаті комплексних відпрацювань небезпечних радіоактивних матеріалів не виявлено», - йдеться в повідомленні.

Погрози РФ «брудною» бомбою: СБУ проводить рейди для перевірки радіаційної безпеки / Фото: СБУ

Як зазначається, лише за тиждень правоохоронці обстежили сотні місць масового перебування людей та об’єктів критичної інфраструктури, а також тисячі транспортних засобів, які диверсанти рф могли потенційно використовувати для перевезення радіоактивних матеріалів. Особливу увагу СБУ зосередила на моніторингу блокпостів у прифронтових і деокупованих районах, пунктів пропуску через кордон тощо.

Під час таких рейдів силовики відпрацьовують спільні алгоритми дій і механізми оперативного реагування на ядерні загрози з боку росії.

Відео: СБУ

У пресслужбі також повідомили, що рейди Служба безпеки проводила спільно з підрозділами з радіаційного, хімічного та біологічного захисту Збройних сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби.

Читайте також: Росія хоче зробити державний тероризм новою нормою в Європі - Цимбалюк

Як повідомляв Укрінформ, 1 листопада 2022 року військовий аналітик Валентин Бадрак у щотижневій інформаційно-аналітичній програмі Укрінформу «Насправді» повідомив, що Росія готова до таких терористичних сценаріїв, як використання «брудної бомби» в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-