США мають вичерпну інформацію про застосування наданої Україні зброї - сенатор Макконнелл

США мають вичерпну інформацію про застосування наданої Україні зброї - сенатор Макконнелл

Укрінформ
Лідер республіканців у верхній палаті Конгресу Мітч Макконнелл заявив, що США отримують «безпрецедентну» інформацію, яка дозволяє відстежувати, як американська зброя використовується в Україні.

Про це він заявив під час виступу в сесійній залі Сенату, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Це безпрограшний варіант. Сполучені Штати отримують безпрецедентну інформацію про те, як використовується наша зброя», - сказав Макконнелл.

Він підкреслив, що це допомагає США покращувати власний бойовий арсенал, оскільки Вашингтон чи не найглибше за весь час взаємодії з партнерами має розуміння того, як застосовується американське озброєння.

«Збройні сили США також отримують унікальний погляд на ситуацію на полі бою та виклики, з якими стикаються українські сили», - зазначив законодавець.

Читайте також: Байден невдовзі має прийняти остаточне рішення щодо ATACMS для України - CNN

У цьому контексті він зауважив, що Україна – не Ірак і не Афганістан, а «сучасна демократія, віддана інтеграції із Заходом».

Водночас сенатор звернув увагу на те, що в Україні відбуваються політичні зміни, зокрема, щодо ставлення до корупції: «Я не кажу, що корупція зникла. Навіть у найгірших конфліктах або в найрозвиненіших демократіях людська природа залишається такою. Але змінилася калькуляція витрат. І надійні, незалежні антикорупційні органи добиваються змін».

Макконнелл також послався на враження групи сенаторів, які відвідали очолювану Вашингтоном штаб-квартиру в Німеччині. За його словами, американські законодавці «на власні очі побачили професійну багатонаціональну роботу з підтримки України та залишилися враженими».

Читайте також: США в ООН відповіли Росії на закиди про касетні боєприпаси для України

Завдяки цим зусиллям «маємо безпрецедентне розуміння того, як майже 30 типів західних систем озброєння й транспортних засобів використовуються Україною, часто аж до серійного номера», - підсумував лідер республіканців.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Мітч Макконнел виступив із закликом продовжувати масштабну підтримку України, аби не допустити переваги найбільших противників Америки - Росії й Китаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-