Швеція розгляне можливість передачі Україні винищувачів Gripen

Швеція розгляне можливість передачі Україні винищувачів Gripen

Укрінформ
Уряд Швеції найближчим часом доручить збройним силам вивчити можливість передачі Україні винищувачів Gripen.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

"Уряд Швеції розглядає можливість надання Україні винищувачів Gripen для допомоги у боротьбі з РФ", - повідомило у вівторок шведське громадське радіо (SR) із посиланням на неназвані джерела.

Як зазначається, уряд хоче отримати інформацію про те, як надання літаків Україні вплине на обороноздатність Швеції та наскільки швидко Стокгольм зможе отримати нові літаки Gripen для власних потреб.

Зазначається, що уряд звернеться до збройних сил із проханням офіційно розглянути це питання вже у четвер.

За повідомленнями шведських ЗМІ, Україна сподівається отримати один дивізіон реактивних літаків Gripen виробництва шведської компанії Saab, тобто 16-18 літаків.

Читайте також: Шведська опозиція виступає за надання Україні винищувачів Gripen

Як повідомляв Укрінформ, напередодні речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що Повітряні сили вже працюють над реалізацією завдання щодо оновлення парку літаків та заміною їх на більш сучасні. Передусім ідеться про F-16, залучення шведських літаків Gripen наразі вивчається.

20 серпня Нідерланди та Данія оголосили про рішення передати Україні винищувачі F-16. Українські пілоти та інженери вже розпочали навчатися використовувати ці літаки. Данія розраховує передати перші F-16 Україні ближче до Нового року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-