Контрнаступ: українські військові просуваються по 50-200 метрів за добу

Контрнаступ: українські військові просуваються по 50-200 метрів за добу

Укрінформ
Українські військові на нинішньому етапі наступальних дій просуваються по 50-200 метрів на добу, хоча інколи руху немає взагалі, що робиться для убезпечення особового складу.

Про це d ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформував речник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, у результаті штурмових дій українські воїни останні кілька днів мали успіх у районі Роботиного на Запоріжжі

«На цьому етапі ми просуваємося по 50-100-200 метрів на добу. Інколи це (просування на – ред.) кілометри. А інколи руху немає взагалі, тому що потрібно закріпитися і захистити особовий склад», - сказав Штупун.

Відповідаючи на запитання про те, чи відчувається на полі бою, що на Запорізький напрямок і взагалі у цей район проведення бойових дій нагнали більше росіян, Штупун зазначив, що вони постійно підтягують резерви, бо втрачають особовий склад.

Читайте також: Дещо з обіцяного до контрнаступу озброєння досі в дорозі – Зеленський

За його словами, російські війська підтягуються як із деяких тимчасово окупованих територій України, а також із РФ, бо їм потрібно поповнювати втрати, яких вони постійно зазнають.

«Також ворог безуспішно намагається повернути втрачені позиції або ж намагається відволікти наші підрозділи. Він використовує у обороні, зокрема, свої повітряно-десантні війська, але на штурми кидає зазвичай якісь територіальні війська і так звані штурмові (загони – ред.)», - поінформував речник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку.

Він сказав, що якщо говорити про ефективність поповнення РФ втрат, то українські військові просуваються, отже росіяни прораховуються та припускаються помилок.

«Загалом із початку наступу воїни з ОСУВ «Таврія» звільнили вже понад 255 квадратних кілометрів української землі», - розповів Штупун.

Читайте також: Контрнаступ ЗСУ триває важко, але прогрес вражає - Нуланд

Відповідаючи на запитання, чого зараз їхній особовий склад найбільше потребує у технічному сенсі, речник поінформував, що це засоби протидії російській авіації, засоби посилення української авіації і засоби дистанційного розмінування.

Як повідомлялося, у Міноборони заявили, що за останній тиждень на Таврійському напрямку українські військові просунулися ще на 4,8 кв км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-