ЗСУ відбили атаки на Авдіївському, Мар'їнському і Запорізькому напрямках

ЗСУ відбили атаки на Авдіївському, Мар'їнському і Запорізькому напрямках

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України відбили атаки російських військ на Авдіївському, Мар’їнському і Запорізькому напрямках, загалом на фронті протягом доби відбулися понад 20 бойових зіткнень.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 понеділка, 11 вересня.

"Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, знищують ворога та крок за кроком звільнюють окуповані території", – зазначили в Генштабі.

Оперативна обстановка на сході та півдні України, за даними ЗСУ, залишається складною.

Читайте також: На Куп’янсько-Лиманському напрямку - важкі бої, понад 500 ворожих обстрілів за добу

Українська авіація за добу здійснила сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки російських загарбників. Підрозділи ракетних військ зі свого боку уразили п'ять артилерійських засобів ворога.

Росіяни протягом доби здійснили десять ракетних і 46 авіаційних ударів, а також 37 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах. Зокрема, уночі загарбники атакували Україну іранськими ударними безпілотниками типу Shahed-136/131.

Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед мирного населення, руйнувань і пошкоджень зазнали приватні житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

На Волинському і Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала.

Читайте також: На Таврійському напрямку за тиждень звільнили 4,8 квадратних кілометра території - МОУ

На Сіверському та Слобожанському напрямках російські війська вдарили з авіації в районі Леонівки Чернігівської області, з артилерії і мінометів обстріляли Нововасилівку, Зноб-Новгородське, Старикове й Садки Сумської області, Гатище, Вовчанськ і Бударки Харківської області.

На Куп’янському напрямку Сили оборони успішно стримують ворога в районі Новоселівського Луганської області. Російська армія завдала авіаційних ударів біля Синьківки й Іванівки Харківської області, артилерійських і мінометних – по Дворічній, Ковалівці та Кислівці Харківської області.

На Лиманському напрямку загарбники били з авіації по Надії, Новоєгорівці, Діброві й Білогорівці Луганської області, а також по Спірному Донецької області.

Білогорівка Луганської області, Сіверськ, Верхньокам’янське, Спірне і Берестове Донецької області постраждали від ударів ворожих мінометів і артилерії.

На Бахмутському напрямку Сили оборони успішно стримують російські війська в районі Кліщіївки Донецької області. Під артилерійським і мінометним вогнем ворога тут опинилися понад 10 населених пунктів, зокрема Васюківка, Міньківка, Богданівка, Іванівське й Курдюмівка Донецької області.

На Авдіївському напрямку українські захисники відбили атаки російських військ у районах Кераміка й Авдіївки Донецької області. Від ударів ворожих мінометів і артилерії потерпали Керамік, Новокалинове, Степове, Авдіївка, Карлівка й Невельське Донецької області. З авіації загарбники вдарили поблизу Авдіївки.

Читайте також: За минулий тиждень українські військові звільнили на півдні 1,5 км² — Міноборони

На Мар’їнському напрямку протягом доби Сили оборони відбили атаки росіян у районі Мар’їнки. Артилерійських і мінометних ударів ворога тут зазнали близько 10 населених пунктів, серед них – Красногорівка, Мар’їнка, Георгіївка, Іллінка, Новомихайлівка, Катеринівка і Єлизаветівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку російська авіація завдала ударів поблизу Пречистівки, Урожайного і Старомайорського Донецької області. Під вогнем ворожих мінометів і артилерії тут опинилися близько 10 населених пунктів, зокрема Вугледар, Новоукраїнка, Пречистівка, Старомайорське і Шевченко Донецької області.

На Запорізькому напрямку захисники України відбили атаки російських військ у районі Новоданилівки й Роботиного Запорізької області.

Із авіації росіяни атакували Роботине, Малинівку й Малу Токмачку. Від ударів ворожих мінометів і артилерії постраждали Новодарівка і Степногірськ Запорізької області, а також Нікополь Дніпропетровської області.

На Херсонському напрямку загарбники обстріляли з артилерії і мінометів Херсон, Берислав, Томарине, Антонівку й Велетенське Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 11 вересня в небі над Україною сили протиповітряної оборони знищили 12 ворожих дронів-камікадзе типу Shahed-136/131.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-