За добу відбулося 25 бойових зіткнень

За добу відбулося 25 бойових зіткнень

Дані Генштабу
Укрінформ
Протягом доби відбулося 25 бойових зіткнень, загалом ворог завдав 5 ракетних та 81 авіаційний удар і здійснив 27 обстрілів з РСЗВ.

Про це йдеться в оперативній інформації Генерального штабу ЗСУ, передає Укрінформ.

"Протягом доби відбулось 25 бойових зіткнень. Також російська федерація завдала чергового авіаційного удару іранськими ударними БпЛА “Shahed-136/131” по Київщині. Силами та засобами Повітряних сил у взаємодії із ППО інших складових Сил оборони було знищено 26 із 33 ворожих “шахедів”. Загалом ворог завдав 5 ракетних та 81 авіаційних ударів, здійснив 27 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ворог обстріляв два райони на Дніпропетровщині

Як зазначають в Генштабі, внаслідок російських терористичних атак, є загиблі та поранені серед цивільного населення, руйнувань та пошкоджень зазнали понад 100 приватних житлових будинків та інша цивільна інфраструктура.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів в районах Костянтинівки Сумської області та Веселого, Огірцевого Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів, зокрема, Грем’яч Чернігівської області; Шалигине, Бояро-Лежачі, Іскрисківщина Сумської області та Караїчне, Землянки Харківської області.

На Куп’янському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Синьківки, Кислівки, Котлярівки Харківської області, Новоселівського Луганської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Синьківка, Кучерівка, Кислівка, Котлярівка, Табаївка та Крохмальне Харківської області.

На Лиманському напрямку авіаційних ударів зазнали Новоєгорівка, Білогорівка Луганської області та Спірне Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 20 населених пунктів, серед яких Білогорівка Луганської області та Сіверськ, Верхньокам’янське, Спірне, Берестове, Роздолівка Донецької області.

Читайте також: На зустрічі YES лідери думок назвали критерії перемоги України

На Бахмутському напрямку Сили оборони успішно стримують противника в районах Оріхово-Василівки, Кліщіївки, Курдюмівки Донецької області. У той же час авіаційних ударів зазнали Хромове, Нью-Йорк Донецької області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися понад 25 населених пунктів, серед яких Васюківка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Богданівка, Іванівське, Курдюмівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районі Старомайорського Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали близько 10 населених пунктів, серед яких Вугледар, Пречистівка, Золота Нива, Шахтарське, Новомайорське, Урожайне Донецької області.

На Запорізькому напрямку наші захисники відбили атаку ворога в районі Роботиного Запорізької області. Водночас авіаційних ударів зазнали Мала Токмачка та Роботине Запорізької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 30 населених пунктів, серед яких Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Оріхів, Мала Токмачка, Роботине Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог завдав авіаційних ударів в районах Бургунки Херсонської області, островів Первомайський та Зміїний. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали Берислав, Томарине, Антонівка, Херсон, Велетенське Херсонської області.

Читайте також: Сили оборони за тиждень знищили 866 одиниць озброєння й техніки росіян

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 10 вересня 2023 року ліквідували близько 268 тисяч 630 російських загарбників, при цьому за останню добу - ще 490 осіб.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-