Створювані в РФ «волонтерські патрулі» будуть малоефективними у протидії дронам - британська розвідка

Створювані в РФ «волонтерські патрулі» будуть малоефективними у протидії дронам - британська розвідка

Укрінформ
Безпілотники, які атакують російські аеродроми у тилу, майже напевне запускають з території РФ, і створювані у Росії "волонтерські загони" можуть лише частково допомогти боротися з цим.

Про це у соцмережі Х повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

"Через обмежений радіус дії БПЛА-квадрокоптерів атаки на базу майже напевно були здійснені з території Російської Федерації", - вважають британські аналітики.

Як зазначається, після пошкодження наприкінці серпня двох транспортних літаків Іл-76 на авіабазі «Крєсти» губернатор Псковської області організував "волонтерські загони", щоб запобігти подальшим атакам безпілотників на аеродром. За даними британської розвідки, до патрулювання записалося до 800 дружинників.

Патрулі складатимуться з груп по 50 осіб, які патрулюватимуть об'єкти критичної інфраструктури, зокрема аеропорти та авіабази.

"Створення таких патрулів, імовірно, стане стримувальним фактором і забезпечуватиме певний рівень захисту від квадрокоптерів, які управляються в безпосередній близькості від авіабази", - вважають аналітики.

Читайте також: Собянін повідомив про нову атаку безпілотника на Москву

Водночас вони зазначають, що з досвіду знищити БПЛА зі стрілецької зброї складно, тому для захисту інфраструктури все одно будуть потрібні системи протиповітряної оборони з електронними засобами перехоплення БПЛА. 

"Використання волонтерів, найімовірніше, свідчить про брак навченого персоналу з боку правоохоронців в Росії", - вважають у британській розвідці.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 30 серпня безпілотники атакували військовий аеродром у Псковській області, внаслідок чого знищено чотири російські транспортні літаки Іл-76.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-