Держбюро розслідувань готове надати спецдоповідачці ООН інформацію про злочини Росії

Держбюро розслідувань готове надати спецдоповідачці ООН інформацію про злочини Росії

Укрінформ
Директор Державного бюро розслідувань Олексій Сухачов обговорив із спеціальною доповідачкою ООН з питань тортур та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність видів поводження чи покарання, Еліс Джілл Едвардс питання співпраці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

Сухачов поінформував доповідачку ООН про функціонування ДБР в умовах воєнного стану, участь працівників бюро у протидії російській агресії, а також результати діяльності у сфері протидії катуванням.

Едвардс висловила занепокоєння повідомленнями та свідченнями, які вказують на те, що російські військові в Україні постійно й навмисно завдають фізичного та психологічного болю та страждань цивільним жителям та військовополоненим.

За її словами, «катування є воєнним злочином, а систематична або широко поширена практика тортур є злочином проти людяності».

Вона також поінформувала про підготовку звіту за результатами візиту до України та зустрічі з представниками державних органів України.

Читайте також: Комісії ООН передали матеріали для поновлення розслідування теракту в Оленівці

Сухачов запевнив Едвардс у готовності до співпраці та наданні інформації, якої вона може потребувати для виконання свого мандата й підготовки відповідного звіту.

«Ми готові надати Вам та Вашим колегам будь-яку інформацію та іншим чином сприяти здійсненню Вашої діяльності. Увесь світ має знати, які звірства вчиняються росіянами на території України, та вжити рішучих заходів до припинення цієї агресії», – наголосив Сухачов.

Як нагадали в ДБР, з початком повномасштабного вторгнення Росії в бюро було створене окреме управління, діяльність якого спрямована на розслідування злочинів, пов’язаних із воєнними діями.

Як повідомляв Укрінформ, міністр юстиції Денис Малюська обговорив із спецдоповідачкою ООН Едвардс умови поводження з військовополоненими.

Фото: ДБР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-