Українські військові швидко опановують західну техніку – начальник Генштабу ЗС Польщі

Українські військові швидко опановують західну техніку – начальник Генштабу ЗС Польщі

Ексклюзив
Укрінформ
Польща з першого дня війни передає багато озброєння Україні, а також інвестує в навчання і підготовку українських військових, які швидко опановують західну техніку.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав начальник Генштабу ЗС Польщі генерал Раймунд Анджейчак.

За словами польського генерала, Польща від першого дня війни направляла в Україну багато бронетехніки, боєприпасів, бойових засобів.

“Ми також інвестуємо в навчання, логістику, щоб техніка була справною, адже це нова техніка для української армії. Ми і так під враженням, наскільки швидко українські військові опановують цю техніку. Тому допомога відбувається на багатьох рівнях”,- підкреслив Анджейчак.

Начальник ГШ ЗС Польщі зауважив, що він вивчає оперативні потреби української армії, щоб якомога швидше розуміти, чим польська армія може допомогти українській.

“Але ми хотіли б, щоб кожна країна направляла в Україну таку кількість зброї, як Польща. А якщо взяти до уваги, що ми також є прифронтовою країною, то ціна передачі цієї зброї для нас значно вища, ніж для інших країн Європи”,- зауважив Анджейчак.

Читайте також: Начальник Генштабу ЗС Польщі дав пораду критикам українського контрнаступу

Як повідомлялося, Польща входить до трійки лідерів щодо передачі зброї Україні після США та Великої Британії. Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Варшава передала Києву озброєння на понад 2 млрд $.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-