Резніков заявляє, що Росія майже втратила кадровий кістяк своєї армії

Резніков заявляє, що Росія майже втратила кадровий кістяк своєї армії

Ексклюзив
Укрінформ
Росія майже втратила кадровий кістяк своєї армії.

Про це міністр оборони Олексій Резніков сказав в інтерв’ю Укрінформу.

«Дивіться, не може бути шансу, що ми програємо. Це означає, що Росія відновила свій контроль і ми стали частиною Російської імперії. От як це може бути?» - зазначив Резніков.

Читайте також: Резніков каже, що «Укроборонпром» серйозно взявся за налагодження власного ВПК

Він переконаний у нашій перемозі. «Коли я вперше в листопаді 2021 року, тільки-но призначений міністр, полетів у Вашингтон і просив “Стінгери”, мені відмовили, сказали, що це неможливо. А я сказав, що це можливо і ви нам їх дасте, я був упевнений, що ми їх отримаємо, і ми їх отримали вже в січні від Литви, але з дозволу Вашингтона. А коли я просив 155 мм артилерію, я був впевнений, що нам її дадуть. Хоча нам відмовляли - нам дали. Коли я просив дати нам MLRS, це М270, це HIMARS, мені сказали, це категорично неможливо, але я був впевнений. Кажу: ви нам їх все одно дасте, давайте зараз вже вчити наші екіпажі. І нам їх в результаті дали. І так було з усією номенклатурою - “Леопарди”, “Петріоти”, Ф-16 - я був переконаний, що нам дадуть, і нам їх дали і дають ще», - нагадав Резніков.

Міністр додав, що був упевнений у тому, що Україна не впаде ні за три дні, ні за три тижні. «Ми не можемо не перемогти в цій війні. Якщо проаналізувати Другу світову війну, то Гітлер заходив у столиці європейських країн у переважній більшості без спротиву, їм було простіше здатися, бо у них цінність безпеки була важливіша, ніж цінність свободи і волі. А у нас цінність свободи і волі є вищою, ніж цінність безпеки, тому ми йдемо, ризикуючи життям, нищити ворога-окупанта, ми вмираємо, ми отримуємо поранення, ми б’ємося і будемо це робити, бо це - український ген, його не змінити, він от такий.

І, знову ж таки, оскільки це - війна ресурсів, ресурси цивілізованого світу з нами проти них. Так, вони великі, потужні, їх багато, але поступово вони теж починають виснажуватися», - сказав він.

Читайте також: Різниця у точності в 5 разів - Резніков про відмінності між радянськими та натівськими калібрами

Резніков додав, що кадровий кістяк своєї армії росіяни майже втратили. Тобто, переважна більшість їх морпіхів, десантників, тих, хто по 15-20 років служив, - вбиті, поранені або в полоні. У них нове наповнення бригад - це мобілізовані, без досвіду. Це теж впливає на ситуацію на полі бою.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Олексій Резніков переконаний в тому, що жодні погрози країни-агресора щодо застосування ядерної бомби не здолають спротив українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-