Британська розвідка розповіла про ризики для армії РФ, пов’язані із віссю навколо Куп’янська

Британська розвідка розповіла про ризики для армії РФ, пов’язані із віссю навколо Куп’янська

Укрінформ
Збройні сили України продовжують наступальні дії на Оріхівському та Куп'янському напрямках.

Про це в соцмережі Х (колишній Твіттер) повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Російські війська, які переважно складаються із підрозділів 58-ї загальновійськової армії та повітрянодесантних військ, прагнуть зупинити український контрнаступ на північному напрямку навколо Куп’янська, йдеться у зведенні.

Читайте також: Загарбники завдають ударів по прикордонню Харківщини, є руйнування та постраждалі

Експерти додали, що ворог, ймовірно, прагне послабити наступальні дії України, змусивши українську армію розділити сили між Оріховим і Куп’янськом.

«З огляду на те, що Росія має скромні здобутки поблизу Куп’янська з початку українського контрнаступу у червні, вона, швидше за все, прагне скористатися цим, продовжуючи постачати ресурси на цю вісь. Однак Росія ризикує розділити свої сили, намагаючись запобігти українському прориву», – вважають аналітики британського Міноборони.

Читайте також: На Лимансько-Куп'янському напрямку зосереджені 110 тисяч ворожих військ – речник ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, у попередньому зведенні британська розвідка повідомила, що Росія використовує генератори диму, підводні бар’єри та системи ППО для захисту Кримського мосту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-