Українські прокурори вивчають у США досвід розслідування воєнних злочинів

Українські прокурори вивчають у США досвід розслідування воєнних злочинів

Укрінформ
У межах навчальної поїздки до США делегація українських прокурорів зустрілася з генеральним прокурором США Мерріком Гарландом.

Як передає Укрінформ, про це Офіс Генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Голова делегації - директорка Координаційного центру Вероніка Плотнікова - подякувала генеральному прокурору та команді Міністерства юстиції за системну підтримку України у прагненні відновити справедливість та забезпечити високі стандарти правосуддя.

Представники Офісу генпрокурора проходять кількаденне навчання, сфокусоване на вивченні досвіду США з впровадження механізмів підтримки для учасників кримінального процесу в контексті розслідування воєнних злочинів.

Захід організований Міністерством юстиції США та відділом INL - Бюро з питань міжнародної боротьби з наркотиками та правоохоронної діяльності.

Читайте також: Студенти академії СБУ збирають інформаційні бази щодо російських воєнних злочинців - ректор

Особлива увага приділяється питанням належної взаємодії з учасниками кримінального процесу задля оперативного реагування на виклики, повʼязані із забезпеченням їхніх потреб на усіх етапах провадження.

Набуті теоретичні і практичні навички допоможуть сформувати міцний фундамент для роботи Координаційного центру підтримки потерпілих і свідків — новоствореного підрозділу Офісу Генпрокурора.

"Сьогодні ми тут, аби перейняти досвід наших американських колег у ключових аспектах допомоги і захисту потерпілих і свідків, щоб найкращим чином використати його у нашій щоденній роботі. Для того, щоб кожна людина могла відчути справедливість, бути захищеною та максимально оговтатися від травм, завданих жахливими воєнними злочинами агресора", – підкреслила Плотнікова.

Читайте також: У магістральній справі щодо агресії РФ вже понад 670 підозрюваних – Офіс генпрокурора

Програмою тренінгу заплановано серію зустрічей, зокрема з представниками Міністерства юстиції, Офісу федерального та окружного прокурора, Верховного Суду, департаменту поліції, Центру захисту прав дітей. На цих зустрічах детально зосередяться на вивченні необхідних практик, які згодом будуть застосовуватися в роботі українських прокурорів та фахівців Координаційного центру.

Як повідомляв Укрінформ, інструктори зі США та Великої Британії навчали українських прокурорів створювати за допомогою дронів 3D-моделі місць воєнних злочинів.

Фото: Офіс генпрокурора, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-