Жоден український катер не постраждав у бою з літаком РФ біля Зміїного - розвідка

Жоден український катер не постраждав у бою з літаком РФ біля Зміїного - розвідка

Укрінформ
Під час нещодавнього бою між українськими бойовими катерами та російським військовим літаком неподалік острова Зміїний не постраждав жоден із плавзасобів.

Про це сказав командир спецпідрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України «Артан» Віктор Торкотюк в інтерв’ю Українській правді, передає Укрінформ.

«Це одна з наших крайніх операцій, яку ми проводили в акваторії Чорного моря та на території України в кордонах 1991 року. Деталі операції, ясна річ, розкривати не буду, але скажу так: слава Богу, ми нікого не втратили, і для нас це найцінніше. Жоден із плавзасобів не постраждав, усі поставлені завдання нами було виконано», - заявив він.

Читайте також: Розвідник про операції ГУР: Ми працюємо нестандартними методами

Торкотюк розповів, що під час виконання операції спецпризначенець із позивним «Конан» опинився за бортом у Чорному морі, де протримався 14 годин.

Як пояснив Торкотюк, «Конан» опинився наодинці, бо решта команди змушена була відступити під вогнем ворожої авіації.

«Тільки уявіть собі: один у відкритому морі, без розуміння, куди рухатись, коли буде допомога, але з чітким усвідомленням того, що він є ціллю не лише наших пошукових місій, але і ворога. Так от: він не просто протримався 14 годин на воді, він плив і ще й у правильному напрямку», - зазначив командир спецпідрозділу ГУР.

Читайте також: В ОП назвали фейком інформацію росЗМІ про знищення корабля виробництва США неподалік Зміїного

За його словами, бійці, діставшись безпечної зони і отримавши підкріплення, одразу повернулися. «Уся команда, незважаючи на високі ризики, не припиняла пошуки побратима. Після кількох годин пошуків засобами аеророзвідки нашого бійця вдалося знайти. З цього моменту за ним безперервно спостерігали з дрону», - зазначив Торкотюк.

За його словами, човни їхніх підрозділів намагалися прорватися до «Конана» крізь щільний вогонь російських винищувачів, які один за одним злітали в район пошуково-рятувальної операції та намагалися їй перешкодити.

«Та врешті-решт хлопцям вдалося прорватися, нашого бійця успішно евакуювали. Він знав, що за ним обов'язково повернуться побратими», - сказав командир спецпідрозділу ГУР.

Як повідомлялося, 23 серпня у ГУР поінформували, що у територіальних водах України поблизу острова Зміїний, в районі так званих «вишок Бойка», сталося зіткнення російського військового літака та українських бойових катерів.

За даними розвідки, Сили безпеки й оборони України завдали удару по російському літаку в Чорному морі.

Випущена з бойового катера України ракета пошкодила російський борт, який був вимушений одразу ж залишити місце події та летіти у напрямку найближчого аеродрому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-