Наєв не виключає провокацій і диверсій на кордоні з Білоруссю

Наєв не виключає провокацій і диверсій на кордоні з Білоруссю

Укрінформ
Командувач Об’єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв не виключає провокацій і диверсій на українсько-білоруському кордоні.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє командування Об’єднаних сил ЗСУ.

За словами генерал-лейтенанта, обстановка на кордоні з Білоруссю "повністю нами контролюється. Різких змін не передбачається".

Як зауважив командувач, на даний час російський наземний компонент у повному складі виведений з Білорусі та перебуває у складі резерву об’єднаного угруповання військ РФ, частини якого ведуть наступ на Куп’янському/Лиманському напрямку. 

У той же час, підкреслив Наєв, у вересні на території Білорусі заплановано проведення ряду спільних навчань ОДКБ (“Ешелон”, “Поиск”, “Взаимодействие”), які можуть бути використані як легітимізація нарощування військової присутності.

Читайте також: Росіяни споруджують мінно-вибухові загородження вздовж кордону на Бєлгородщині

Враховуючи, що Росія так і не досягла стратегічних цілей, в подальшому не виключається пошук нових приводів поновлення активних дій з північного напрямку. "Отже організація провокацій та проведення диверсій на українсько-білоруському кордоні – не виключається", - наголосив він.

Разом з тим, підкреслив Наєв, на теперішній час ознак формування ударних угруповань у смузі ОСУВ “Північ” не викрито. 

"Наявний комплект військ прикриття збройних сил Білорусі та угруповання прикриття ДК зі складу угруповання “Запад” готовий переважно до ведення стримуючих та оборонних дій на власній території", - повідомив командувач.

Проте, зазначив Наєв, "ризик загрози застосування диверсійно-розвідувальних сил з території білорусі не виключається, тому вже зараз ми вживаємо заходів щодо підвищення наших контрдиверсійних та оборонних спроможностей".

Читайте також: Ситуація на кордоні з Білоруссю залишається контрольованою – ДПСУ

Як повідомляв Укрінформ, Наєв наголошує, що збільшення авіаційного парку Повітряних сил ЗСУ за рахунок літаків F-16 скорочує шлях до перемоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-