Резніков сумнівається, що Росія вже перекинула ядерну зброю до Білорусі

Резніков сумнівається, що Росія вже перекинула ядерну зброю до Білорусі

Укрінформ
Міністр оборони України не впевнений, що Росія вже перекинула до Білорусі ядерну зброю. Якщо це відбудеться, це буде серйозний привід для аншлюсу Білорусі.

Про це він сказав на брифінгу в понеділок, відповідаючи на запитання Укрінформу щодо перекидання Росією до Білорусі ядерної зброї малого радіусу дії.

«За нашою інформацією, ми ще не бачили фактів, і в мене тут є певні сумніви. Зараз поясню. Якби Росія прийняла це рішення насправді зробити, вони точно будуть контролювати це самі. Тому, якщо є ілюзії в очільника Білорусі сьогоднішньої, що він буде контролювати цю зброю, то він глибоко помиляється. Це буде якраз серйозний привід для аншлюсу Білорусі повністю, якщо вони туди зайдуть з цим. І це величезні ризики для незалежності Білорусі», - зазначив Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня міністри оборони Росії та Білорусі підписали документи про розміщення тактичної ядерної зброї на білоруській території. Того ж дня Олександр Лукашенко заявив, що ядерну зброю РФ уже почали переміщувати до Білорусі.

Читайте також: Москва не застосує ядерну зброю в Україні, але вибух на АЕС можливий – Дуда

16 червня президент РФ Володимир Путін заявив, що "перші ядерні боєголовки доставлені на територію Білорусі".

22 серпня Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що переміщення Росією ядерної зброї малої дальності до сусідньої Білорусі змінює регіональну безпеку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-