На Куп’янському і Лиманському напрямках ворог перегруповується після значних втрат - Сирський

На Куп’янському і Лиманському напрямках ворог перегруповується після значних втрат - Сирський

Укрінформ
На Куп’янському і Лиманському напрямках росіяни після понесених значних втрат здійснюють перегрупування, одночасно перекидаючи з Росії знову сформовані бригади та дивізії.

Як у Телеграмі повідомляє Міністерство оборони України, про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, передає Укрінформ.

"Оперативна обстановка на Східному напрямку залишається напруженою. Після місяця жорстких боїв та понесених значних втрат на Куп’янському і Лиманському напрямках противник здійснює перегрупування своїх сил та засобів, одночасно перекидаючи з території РФ знову сформовані бригади та дивізії", - зазначив Сирський.

За його словами, головна мета цих заходів - підвищення рівня бойового потенціалу та поновлення активних наступальних дій.

Водночас ворог продовжує вести потужний вогневий вплив з артилерії та мінометів, активно застосовує авіацію.

Читайте також: Сирський перевірив ситуацію на напрямках, де воюють ОТУ «Лиман» і «Соледар»

"У таких умовах ми повинні оперативно вживати всіх заходів для зміцнення нашої оборони на загрозливих напрямках і просунутися вперед там, де це можливо. Для реалізації цих завдань була спланована моя чергова робоча поїздка на Купянський та Лиманський напрямки", - наголосив Сирський.

Він підкреслив, що в ході роботи спільно з командирами оперативно-тактичних угруповань та командирами бригад були прийняті всі необхідні рішення та вжиті заходи для посилення оборони і відбиття ворожих атак.

Як повідомляв Укрінформ, на Лимано-Куп’янському напрямку російські війська продовжують "м’ясні штурми", Сили оборони за добу знищили 102 загарбника та ворожу техніку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-