В ОП вірять, що Німеччина надасть Україні далекобійні ракети Taurus

В ОП вірять, що Німеччина надасть Україні далекобійні ракети Taurus

Укрінформ
В Офісі Президента України переконані, що Німеччина надасть Україні далекобійні ракети Taurus.

Про це сказав керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак в інтерв'ю DW, передає Укрінформ.

"Я впевнений, що Німеччина позитивно вирішить і це питання (надання ракет Taurus - ред.). Я знаю, що дійсно сьогодні цей діалог відбувається, але я думаю, що він завершиться позитивно для України, і ми дійсно отримаємо від Німеччини те, що нам потрібно", - зазначив Єрмак.

За його словами, Україна постійно веде перемовини зі своїми партнерами, і наша принципова позиція це літаки і дальнобійна зброя.

"Вона нам потрібна для того, щоб звільняти нашу територію. Ми не плануємо її використовувати проти російської території - це є чіткою позицією, яку висловлює керівництво нашої країни", - зауважив керівник ОП.

Водночас він додав, що не завжди ці переговори призводять до швидких рішень, оскільки кожного разу рішення партнерів щодо надання нам якихось принципових позицій супроводжується внутрішньою процедурою і внутрішніми консультаціями.

Читайте також: Німеччина продовжить підтримку України, доки РФ не припинить війну – Бербок

Як повідомлялося, Україна вже кілька місяців просить Берлін поставити німецькі крилаті ракети Taurus для захисту від Росії. Втім, уряд ФРН поки реагує лише заявами, що перевіряє всі можливості.

Днями посол України в ФРН Олексій Макеєв заявив, що сподівається на швидке і позитивне рішення щодо передачі Україні німецьких крилатих ракет Taurus.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-