Просування попри відчайдушний опір противника: Маляр розповіла про «гарячу» ситуацію на сході

Просування попри відчайдушний опір противника: Маляр розповіла про «гарячу» ситуацію на сході

Укрінформ
Ситуація на сході залишається складною, водночас на Куп‘янському напрямку ворог наступає, на Лиманському безуспішно штурмує, на Бахмутському Сили оборони просуваються вперед в умовах відчайдушного опору противника.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«На Куп‘янському напрямку ворог не полишає спроб наступати. Продовжує здійснювати численні обстріли, намагаючись вразити інфраструктуру. Тривають бої. Наші бійці героїчно зупиняють противника і ламають усі його плани. На Лиманському напрямку не менш гаряче. Там ворог безуспішно штурмує з метою витіснення наших військ в районах Серебрянського лісництва, Кремінної, Білогорівки Луганської області. Крім того, зараз на цьому напрямку ворог планує перегруповуватись та замінити війська. На Бахмутському напрямку теж тривають активні бої, ворог постійно атакує, використовуючи бронетехніку та авіацію. Його мета - за будь-яку ціну зупинити наш наступ. Разом з тим ми поступово просуваємось навіть в умовах відчайдушного опору противника», - повідомила Маляр.

За її словами, обстановка по всіх східних напрямках напружена та дуже динамічна. Тому рішення у такій ситуації необхідно приймати виважено, але разом з тим швидко. Тож командири безпосередньо на місці відпрацьовують кожну деталь, прораховують всі можливі сценарії розвитку подій та оперативно планують подальші кроки, зазначила заступниця міністра.

Читайте також: ЗСУ не втратили жодного населеного пункту на Харківщині попри активні бойові дії - Синєгубов

Як повідомляв Укрінформ, станом на 21 серпня на Бахмутському напрямку ЗСУ вже звільнили 43 квадратних кілометри української землі. Відчутне просування по південному флангу довкола Бахмута.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-