ЗСУ не втратили жодного населеного пункту на Харківщині попри активні бойові дії - Синєгубов

ЗСУ не втратили жодного населеного пункту на Харківщині попри активні бойові дії - Синєгубов

Укрінформ
Попри активні бойові дії, що тривають на Куп'янському напрямку, жодного населеного пункту на Харківщині ЗСУ не втратили.

Про ситуацію в Харківському регіоні в ефірі всеукраїнського телемарафону "Єдині новини" розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

“Жодного населеного пункту на Харківщині наші збройні сили не втратили", - наголосив Синєгубов.

За його словами, ворог дуже активно поширює в інформпросторі фейки, що нібито захопив на Харківщині якісь території. Але всі ці повідомлення неправдиві.

“Всі спроби росіян штурмувати наші позиції отримують жорстку відсіч, окупанти зазнають відчутних втрат та повертаються на свої попередні позиції”, - додав він.

Читайте також: В Міноборони розповіли про обстановку на Купянському та Бахмутському напрямках

Начальник ОВА зазначив, що триває евакуація населення з небезпечних громад, оскільки не маючи успіхів на фронті, ворог постійно обстрілює мирних жителів.

“За минулу добу вивезли ще 45 людей, з них 5 дітей та 26 жінок. Усього за період з 9 серпня евакуйовано 601 людину, в тому числі 153 дитини”, - поінформував Синєгубов.

Очільник області зауважив, що вже завершили ліквідацію наслідків обстрілу центру Куп'янська. Нині усувають пошкодження в лівобережній частині міста. Незабаром у місті буде відновлено електро- та газопостачання.

Читайте також: Ворог хоче повернути позиції на Куп'янському напрямку, які втратив минулого року — Маляр

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок російських обстрілів на Харківщині залишився без газопостачання Куп'янськ, без електропостачання — Вовчанськ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-