Українці мають повне моральне право атакувати Росію на її території – сенатор США

Українці мають повне моральне право атакувати Росію на її території – сенатор США

Укрінформ
Українці атакують Росію на її території українською зброєю і мають повне морально право це робити.

Про це заявив американський сенатор Річард Блюменталь на пресконференції в Києві, передає кореспондент Укрінформу. Сам захід відбувався в укритті через повітряну тривогу.

«Українці атакують Росію на її території українською зброєю. Як ми можемо питати українців про використання своєї зброї, сидячи в бункері? Після того, як я побував в Бучі, де росіяни вбивали жінок і дітей зі зв’язаними руками пострілом в голову сотнями, я цього не можу пробачити російським військовим. Я вважаю що українці мають абсолютно повне моральне право робити те, що вони роблять», - сказав сенатор.

Блюменталь зауважив, що українці живуть в умовах постійних атак, тому необхідно допомогти Україні з системами протиповітряної оборони.

Читайте також: У Держдепі заявили, що не підтримують атаки дронами на Москву, але Україна сама вирішує, як захищатися

«Адміністрація Байдена готова надати більше систем протиповітряної оборони, але проблемою є необхідність виготовити цю зброю. Потрібно стимулювати постачальників скоріше виконувати виробничі замовлення»,- зауважив Блюменталь.

Також сенатор наголосив на необхідності прискорити навчання пілотів на F16. На його думку, ці винищувачі змінять правила гри на полі бою.

Як повідомлялося, державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив про виділення на 200 млн дол. військової допомоги Україні.

Фото: nationalreview

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-