Прем’єр Фінляндії розкрив вміст нового пакета допомоги Україні

Прем’єр Фінляндії розкрив вміст нового пакета допомоги Україні

Укрінформ
Фінляндія включить до 18-го пакета допомоги Україні, який наразі готується, важкі озброєння і боєприпаси.

Про це заявив Прем’єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо на спільній з Президентом Володимиром Зеленським пресконференції у Києві.

Глава фінського уряду зазначив, що, з урахуванням розміру його країни, її можна вважати одним з найбільших донорів для України. У цьому контексті він нагадав, що Фінляндія вже надала Україна допомогу в розмірі 1,7 млрд. євро, зокрема, оборонних матеріалів на суму понад 1,2 млрд євро.

Читайте також: Безпекові гарантії для України: Зеленський запросив Фінляндію до переговорів

«Ми зараз готуємо черговий пакет допомоги – 17-й, і також займаємося підготовкою аналогічного попереднім за розміром 18-го пакету. Ми очікуємо позитивних відомостей щодо цього пізніше цього тижня. Туди входитимуть важкі озброєння і боєприпаси», - сказав Орпо.

У відповідь на запитання, наскільки будуть доступними в Україні фінські військові технології, прем’єр-міністр Фінляндії повідомив, що обговорював це питання з Президентом Зеленським.

«Минулого тижня ми побачили, що шведська компанія уклала угоду про співпрацю з Україною. Ми обговорювали також, що Фінляндія має високотехнологічні компанії і що вони можуть зайнятися питаннями співпраці, аби робити щось разом (з Україною. – ред.)… Це дуже корисна ідея», - зазначив глава фінського уряду.

Читайте також: Зеленський анонсував 18-й пакет оборонної допомоги від Фінляндії

Як повідомлялося, Премʼєр-міністр Фінляндії Петтері Орпо перебуває з візитом в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-