Сили оборони відбили атаки росіян на Авдіївському напрямку

Сили оборони відбили атаки росіян на Авдіївському напрямку

Дані Генштабу
Укрінформ
Сили оборони України успішно відбили атаки російських військ на Авдіївському напрямку, на Мелітопольському напрямку українські оборонці продовжують вести наступальну операцію.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 вівторка, 22 серпня.

Так, на Мелітопольському напрямку українські захисники закріплюються на досягнутих рубежах і здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

За даними Генштабу, загалом на фронті протягом доби відбулися 26 бойових зіткнень.

Українська авіація завдала по російських військах 11 ударів: дев'ять – по районах зосередження особового складу, два – по зенітно-ракетних комплексах.

Підрозділи ракетних військ й артилерії ЗСУ зі свого боку уразили два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога, два склади його боєприпасів та важку вогнеметну систему ТОС-1А.

Російські загарбники протягом доби здійснили загалом два ракетні й 38 авіаційних ударів, а також 26 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони і населених пунктах.

Унаслідок ворожих атак є загиблі та поранені серед мирного населення, руйнувань зазнали житлові будинки й інша цивільна інфраструктура.

Наголошується, що ймовірність здійснення Росією ракетних й авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала.

На Сіверському і Слобожанському напрямках російська армія атакувала з мінометів і артилерії понад 15 населених пунктів, зокрема Рожковичі, Середину-Буду, Миропільське й Рясне Сумської області, Плетенівку, Вовчанськ і Чугунівку Харківської області.

На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних ударів від загарбників зазнали Берестове, Твердохлібове і Куп’янськ-Вузловий Харківської області.

На Лиманському напрямку російська армія била з авіації по районах Серебрянського лісництва й Твердохлібового Луганської області, з артилерії обстріляла близько 10 населених пунктів, зокрема Білогорівку Луганської області, Званівку, Веселе, Спірне та Федорівку Донецької області.

Читайте також: На півдні спецпризначенці знищили ЗРК і тягач з гаубицею росіян

На Бахмутському напрямку росіяни завдали авіаційного удару в районі Іванівського Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів тут постраждали понад 15 населених пунктів, серед них – Міньківка, Богданівка, Іванівське та Диліївка Донецької області.

На Авдіївському напрямку Сили оборони успішно відбили атаки російських військ у районі Авдіївки. Під вогнем ворожої артилерії тут перебували Новокалинове, Степове, Авдіївка, Тоненьке й Уманське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку українські оборонці продовжують стримувати наступ російських загарбників у районі Мар’їнки Донецької області. Під ударами ворожої артилерії тут опинилися Мар’їнка, Побєда, Єлизаветівка, Новомихайлівка, Катеринівка й Антонівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку російська авіація била по районах Водяного й Урожайного Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів на вказаній ділянці фронту постраждали понад десять населених пунктів, зокрема Водяне, Вугледар, Пречистівка, Золота Нива й Урожайне Донецької області.

Читайте також: На Миколаївщині ППО знищила два розвідувальні безпілотники росіян

На Запорізькому напрямку росіяни завдали авіаударів у районах Малої Токмачки, Єгорівки та Роботиного Запорізької області. Від вогню ворожої артилерії тут потерпіли понад 15 населених пунктів, серед них – Полтавка, Гуляйполе, Гуляйпільське, Червоне та Затишшя Запорізької області.

На Херсонському напрямку російські війська вдарили з авіації в районі Ромашкового Херсонської області. Від артилерійських ударів ворога тут постраждали Херсон, Нововоронцовка й Комишани Херсонської області.

Як повідомляв Укрінформ, у Запорізькій області бійці 47-ї бригади ЗСУ з боєм увійшли в село Роботине й організували евакуацію жителів на бойових машинах піхоти "Бредлі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-