Міноборони: Україна є лідером у світі з досвіду застосування систем ППО

Міноборони: Україна є лідером у світі з досвіду застосування систем ППО

Вечірній стрім
Укрінформ
На сьогодні Україна є лідером в світі з точки зору досвіду застосування систем ППО.

Про це заступник міністра оборони Володимир Гаврилов сказав у ефірі програми «Укрінформ: Вечірній стрім».

«З точки зору досвіду застосування ППО я думаю ми - № 1. Протиповітряної оборони у нас стільки комплексів, систем, що у світі такого ніде нема. А ефективність їх застосування дуже висока. Тому що в протиповітряній обороні якщо ти маєш ефективність 50% - це великий успіх, а коли ми маємо 70-80% як зараз, це не просто успіх, а якесь диво», - наголосив Гаврилов.

Читайте також: У Резнікова заявили, що РФ втратила перевагу в артилерії

Водночас він відзначив, що це не повинно заспокоювати, а потрібно більше думати, як закривати небо від балістичних ракет.

Також заступник міністра нагадав, що країна-агресор застосовує проти України весь спектр наявного озброєння.

«Росія використовує проти нас весь спектр того, що у них є, він починається з простих дронів типу «Шахед», закінчуючи балістичними ракетами типу «Кинджал» та «Іскандер». В середині цього спектру знаходяться крилаті ракети різної швидкості, різного базування. Кожна ця ціль має свою специфіку і на кожну ціль є свій набір інструментів як її знищувати, і ми непогано розвиваємося в напрямку знищення всього, що нижче балістичних цілей. Балістичні цілі потребують дуже сучасних комплексів», - відзначив Гаврилов.

Читайте також: В Укрінформі обговорять, яка зброя може принести Україні перемогу

Також він зауважив, що ефективний захист України пов'язаний не лише з наявністю великої кількості засобів ППО та боєприпасів, а й з так званою ситуаційною обізнаністю. Для цього потрібно знати де, звідки і яка ракета летить, як її збити недорогою ракетою, а для цього необхідні додаткові локатори, сенсори, системи виявлення тощо.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із Прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, на якій обговорив посилення української протиповітряної оборони зенітно-ракетними комплексами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-