Ракетний удар по центру Чернігова: кількість загиблих збільшилася до шести

Ракетний удар по центру Чернігова: кількість загиблих збільшилася до шести

Фото, відео
Укрінформ
У лікарні померла 6-річна дівчинка, яка постраждала внаслідок ракетного удару по Чернігову, тож кількість загиблих збільшилася до 6.

Про це міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

«Шестеро людей, на жаль, загинули. П’ять хвилин тому пройшла інформація про те, що у лікарні померла дівчинка 6 років, її мама перебуває у вкрай тяжкому стані», - сказав глава МВС.

Він зазначив, що працівники патрульної поліції на місці надали дитині першу меддопомогу, наклали турнікети, оскільки була дуже велика кровотеча. "На жаль, лікарі не змогли по доставленню до лікарні врятувати... Її мама у вкрай тяжкому стані, а також є люди (серед поранених - ред.), які потребують термінового хірургічного втручання», - сказав міністр.

За його словами, натепер відомо про 36 поранених, вони перебувають у медичних закладах. 

Читайте також: У Чернігові внаслідок ракетного удару зруйнований дах драмтеатру

«Це все цивільні люди, які або знаходилися на центральній площі міста Чернігова, або йшли після освячення фруктів із найближчої церкви», - наголосив Клименко.

Він зауважив, що серед потерпілих є також поліцейські, працівники судової охорони. 

Загалом відомо про 42 постраждалих, але люди продовжуть звертатися по допомогу. «Нині всі медичні заклади працюють, люди звертаються туди. Тут вже й волонтери працюють, медичні працівники, рятувальники, приїхали працівники прокуратури, СБУ, які документують цей варварський злочин - терористичну атаку на цивільний об’єкт, на цивільне населення», - зазначив Клименко.

За його словами, «будемо працювати, доки не задокументуємо цей черговий воєнний терористичний злочин Російської Федерації, щоб потім ці матеріали лягли додатково у кінцеве рішення міжнародних кримінальних судів».

Читайте також: Двоє поранених унаслідок обстрілу Чернігова у тяжкому стані – в.о. мера

Міністр зазначив, що ракета влучила у палац культури у центрі міста. Унаслідок удару пошкоджено також чимало будинків, розташованих поблизу, тому нині там виставили пости поліції. Правоохоронні органи проводять обхід квартир, аби пересвідчитися, що інших жертв немає.

За словами глави МВС, жертв могло бути значно більше, якби за дві хвилини до влучення ракети люди не зреагували та швидко не спустилися в укриття. 

Відео: МВС України

«На щастя, більшість людей, які перебували на вулиці і всередині цієї будівлі, а це кілька десятків чоловік, змогли спуститися в укриття. І це врятувало їх... Тому ще раз хочу звернутися до всіх громадян: не нехтуйте сигналами повітряної тривоги», - закликав Клименко.

Читайте також: Стефанчук висловив співчуття рідним загиблих унаслідок обстрілу Чернігова

Як повідомляв Укрінформ, російські загарбники завдали удару по центру Чернігова вдень у суботу, 19 серпня.

Фото в тексті: МВС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-